Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Na De Grote Peiling waarin N-VA en Vlaams Belang samen een meerderheid hebben: komt er een samenwerking?

Met de resultaten uit De Grote Peiling zouden Vlaams Belang en N-VA samen een Vlaamse regering kunnen vormen. Al jaren houdt N-VA-voorzitter Bart De Wever de partij van Tom Van Grieken op verre afstand. Maar staat de jonge generatie N-VA’ers open voor een samenwerking? De kwestie ligt duidelijk gevoelig bij het hoofdkwartier.

268 reacties

 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  BDW zal moeten kiezen om samen te gaan met VB of met de PS. NVA en VB in de oppositie is ook samen werken. Hun strijd moet gaan dat een Vlaamse stem evenveel waard is als de franstaligen. CVP en Liberalen hebben ons dat gelapt.
 • Werner Mertens

  2 maanden geleden
  Ik vrees dat ik in 2024 niet meer ga stemmen, als ik dit allemaal lees
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat De Wever zijn ijdelheid kan overwinnen en dat er samenwerking komt.
 • Melissa Meuris

  2 maanden geleden
  BDW blijft gewoon burgemeester van de tweede grootste stad van België en voorzitter. De regering zal dan weer gelijk nu gevormd worden door de verliezers, dus geen enkele verandering.
 • Brecht Houben

  2 maanden geleden
  Jongens ! Da is tenminste democratie als da zou gebeuren!!
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Minikerncentrale is even klein als kmo-bedrijf. Maar blijft veiligheid gegarandeerd?
  PREMIUM

  Minikern­cen­tra­le is even klein als k­mo-be­drijf. Maar blijft veiligheid gegaran­deerd?

  De toekomst van de stroomvoorziening oogt weer nucleairder dan ooit. Nog voor het eind van dit decennium wordt in Canada een revolutionaire nieuwe minikerncentrale in gebruik genomen. De BWRX-300 zou zelfs op het gemiddelde Vlaamse industrieterrein passen. Ook Polen, Groot-Brittannië en Zweden hebben plannen om er te bouwen, terwijl ons land voorzichtig interesse toont. Maar hoe werken zulke ‘minicentrales’ precies? In hoeveel stroom kunnen ze voorzien? En vooral: zijn ze veilig?
 2. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”