Moet Vlaanderen zich zorgen maken over natuurbranden?
Volledig scherm
PREMIUM
Moet Vlaanderen zich zorgen maken over natuurbranden? © rv

Na de branden in De Haan en Oudsbergen: moet Vlaanderen zich zorgen beginnen maken over natuurbranden?

 Code oranje in ons land werd niet onterecht afgekondigd. In De Haan zorgde de hitte dinsdag voor een grote duinenbrand en ook in Oudsbergen brandde er meer dan een hectare natuur weg. Moeten we ons in Vlaanderen zorgen beginnen maken over natuurbranden? “In mei hebben we enkele weken met de billen toe gezeten.”

12 reacties

 • phil smedts

  5 maanden geleden
  Als het zo droog is, is een weggegooide sigaret genoeg om de ganse boel in brand te steken. Kleine oorzaak, grote gevolgen.
 • Tina Colpaert

  5 maanden geleden
  Dus die auto s stonden op droog dor gras geparkeetd met compleet warme motors en uitlaten...wat zou decoorzaak nu tocj kunnen zijn vd brand?????
 • erik dejonck

  5 maanden geleden
  Mogelijk bermbrandje naast achterliggende tramspoorbaan ?
 • Mark Peeters

  5 maanden geleden
  Haha Freddy, bevochtigen met dit weer, na 5min is het droog
 • Freddy Van Groens

  5 maanden geleden
  Als ze preventief een beetje bevochten kan al weinig gebeuren, de meeste van die branden zijn aangestoken af toe accidentele.
 1. Dagjestoeristen moesten toekijken hoe hun auto uitbrandde in duinenbrand De Haan: “We konden niets meer doen”
  De Haan

  Dagjestoe­ris­ten moesten toekijken hoe hun auto uitbrandde in duinen­brand De Haan: “We konden niets meer doen”

  Op het strand van De Haan was dinsdagmiddag een grote, zwarte rookpluim te zien door een brand even verderop in de duinen. Door de droogte breidde het vuur snel uit. Verschillende wagens gingen in vlammen op. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Na enkele uren blussen was de situatie onder controle. “Onze wagen is volledig vernield. Ik rende er nog naartoe, maar de hitte was te groot", zegt de eigenaar van een uitgebrand voertuig.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.