Standaard Uitgeverij
Volledig scherm
© Standaard Uitgeverij

Na de borsten, nu ophef om dikke lippen bij Afrikaanse man in nieuwe Suske en Wiske-strip

RacismeIn de nieuwste strip van Suske en Wiske, Mami Wata, zijn er voor het eerst expliciet blote borsten te zien (eerder waren er ook al blote borsten te zien in De mompelende mummie, red.). "We gaan die taboes niet meer uit de weg", klonk het gisteren bij Standaard Uitgeverij. Maar ondertussen rijst er meer en meer kritiek op de afbeelding van een zwarte man in de strip, met het stereotiepe beeld van de dikke lippen.

 1. Cliniclowns lanceren app voor zieke kinderen
  Play

  Clini­clowns lanceren app voor zieke kinderen

  De cliniclowns hebben vanaf nu een eigen app, de Clini-cam. Via die app kunnen de clowns videobellen met langdurig zieke kinderen. Ze doen dat vanuit hun eigen ‘cliniclowns controlekamer’. De kinderen zitten gewoon thuis of in het ziekenhuis. Met de nieuwe gratis app hopen de cliniclowns de drempel te verlagen en zoveel mogelijk zieke kinderen te bereiken. Zijn er geen clowns beschikbaar om mee te videobellen? Dan kunnen kinderen via de app ook leuke filmpjes kijken of een reactie achterlaten in het virtuele gastenboek.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.