ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Na de blunder in Leuven: naamgenoten belanden wel vaker voor de rechtbank

De blunder bij de correctionele rechtbank van Leuven, waar een naamgenoot van de echte beklaagde zich dinsdag moest verantwoorden voor het misbruik van een minderjarig meisje, is geen unicum. In ons krantenarchief stootten we op enkele soortgelijke gerechtelijke persoonsverwisselingen.

21 reacties

 • Dirk Kerkhof

  1 maand geleden
  Indien mij dat overkomt zou ik toch onmiddellijk een serieuse schadevergoeding vragen.
 • Ludo Van den Bussche

  1 maand geleden
  Ik woon in een straat die eindigt op een plein. Op een dag stopt er een auto voor de deur met een agent en drie man. Ik doe open, voor een deurwaarder die van "?" de boel komt opschrijven. Ik heb serieus moeten klappen om ze te overtuigen dat ze op het "plein" en niet in de "straat" moesten zijn. Ze wilden mij niet geloven. Kreeg een grote bek alhoewel ik beleefd was ! Op de vraag wat als ik niet thuis was, kreeg ik te horen dat ik dan maar een advocaat moest nemen! Excuses ? No way !
 • Wim Kuyps

  1 maand geleden
  Hebben ze bij het gerecht nog nooit van een rijksregisternummer gehoord?
 • René Van Halen

  1 maand geleden
  Diegene die daarvoor verantwoordelijk zijn zouden op staande voet moeten ontslagen worden. Vooraleer dergelijke dagvaardingen buiten gaan zou dit dubbel moeten gecheckt worden. En eigenlijk zou dit niet op basis van de naam, maar op basis van het unieke rijksregisternummer moeten gebeuren. De informatisering van het gerecht staat blijkbaar nog nergens. Of men weet niet hoe men er mee moet omspringen. Het Belgisch gerecht is blijkbaar nog sterk onderontwikkeld.
 • Jacob Bernaerts

  1 maand geleden
  Ik heb dus krak het zelfde meegemaakt maar dan voor een vluchtmisdrijf aanklacht. Ik heb alsnog moeten verschijnen maar had gelukkig onweerlegbare bewijzen dat ik het niet was. De Rechter heeft mij dus vrijgesproken en het was dus niet een hoog dag voor het parket.
 1. Politicologen in open brief: “Afschaffen opkomstplicht historische vergissing”

  Politicolo­gen in open brief: “Afschaffen opkomst­plicht histori­sche vergissing”

  "Politieke wetenschappers zijn het zelden eens met elkaar, maar dit keer is het overduidelijk: het afschaffen van de opkomstplicht zal leiden tot minder deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen." Dat zeggen meer dan twintig politicologen vandaag in een opiniestuk in De Standaard. Onder meer Johan Ackaert (UHasselt), Carl Devos (UGent) en Stefaan Walgrave (UA) luiden nogmaals de alarmbel over de hervormingen van de lokale stembusslag vanaf 2024.
 2. Advocaat milieurecht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”
  6

  Advocaat milieu­recht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”

  “Er hangt de multinational 3M een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen boven het hoofd.” Dat zegt advocate milieurecht, Isabelle Larmuseau in VTM Nieuws. De Amerikaanse energiereus wordt gelinkt aan zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, die aan het licht kwam tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Vandaag raakte nog bekend dat het bedrijf een ‘dading’ sloot, waarbij het amper 75.000 euro moest betalen.