Vlnr: Frank Missoul, Xavier Costenoble en Dajo Hermans. Costenoble is CEO en eigenaar van Winsol, het eerste bedrijf dat een bedrijfsbos laat aanleggen door Forest Fwd, de nieuwe firma waarvan de andere twee vennoten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Frank Missoul, Xavier Costenoble en Dajo Hermans. Costenoble is CEO en eigenaar van Winsol, het eerste bedrijf dat een bedrijfsbos laat aanleggen door Forest Fwd, de nieuwe firma waarvan de andere twee vennoten zijn. © Photo News

Na de bedrijfswagen, het bedrijfsbos: bomen leasen voor het klimaat, je personeel én je klanten

Na de bedrijfswagen, het bedrijfsbos: Schoenen Torfs liet er al eentje aanleggen en nu is er ook een firma waarbij andere bedrijven terecht kunnen om een verzameling bomen te leasen. “In ons land liggen tienduizenden hectaren onbenutte landbouwgrond: als bedrijven daar een bos op aanplanten, is dat goed voor het klimaat, goed voor hun imago en goed voor de portemonnee van de grondeigenaar”, zegt Dajo Hermans, één van de vennoten van Forest Fwd.

10 reacties

 • gustaaf carpels

  3 weken geleden
  Tja zeveraars het enige waar het om draait is poen Of gaan ze het gratis beheren hahaha
 • Rik Duyvejonck

  3 weken geleden
  Allemaal aftrekposten. Voor de bedrijven. Ten nadele van de gewone belastingbetaler.
 • Cyriel Claessens

  3 weken geleden
  Het Belgisch belastingssysteem is al veel te complex en de regeringen te weinig competent. Ik kan mij inbeelden dat er binnen enkele jaren een miljoenenput zal opduiken door tal van groene belastingvoordelen. Als iedereen de verwarming een beetje lager zou zetten, wat vaker met de fiest zou rijden, de airco uitzet, zou het een groter invloed op het milieu hebben dan het creeren van groene subsidiemachines.
 • Peter Van Dam

  4 weken geleden
  Als het enkel om imago en milieu zou draaien, dan kan een bedrijf een bos kopen zonder er boekhoudkundige trucjes voor te gebruiken om eraan te verdienen. Maar kom. Als natuurliefhebber heb ik liever dat ze een onkost aftrekken voor iets groen dan voor een bedrijfswagen die ook privé gebruikt wordt op kosten van de firma (en dus de belastingen) vaak! Er is al vervoer genoeg in België. Natuur daarentegen kan een steuntje gebruiken.
 • Geert Van de Moortele

  4 weken geleden
  Alles voor het welzijn (portemonnee) voor de boeren en adellijke grootgrondbezitters die eigenaar van de grond blijven.20000 euro per hectare.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht