Een (rijkelijk genegeerd) stilstaan- en parkeerverbod.
Volledig scherm
Een (rijkelijk genegeerd) stilstaan- en parkeerverbod. © Ronny De Coster

Na de al dan niet fout geparkeerde politieauto: waar mag je (niet) parkeren, en wat is het verschil met stilstaan?

De vraag of een politieauto aan een zebrapad in Schilde verkeerd geparkeerd stond of niet, zorgt al de hele dag voor verhitte discussies bij veel lezers. De politie geeft nu wel toe in fout te zijn, maar de regels rond stilstaan en parkeren zijn vaak allerminst duidelijk. Wij doen een poging ze voor u toch op een rijtje te zetten.

33 reacties

 • Jef Maleizen

  5 jaar geleden
  'k vraag me af hoe het dan zit met door de gemeente op de grond afgebakende parkeerplaatsen op minder dan 5 meter van een zebrapad ( stationstraat Zaventem)
 • hugo van de velde

  5 jaar geleden
  Als je nu op dat zebrapad loopt en je ziet daar die wagen staan, dan weet je toch zo dat dat verboden is? Dat ziet het kleinste kind.
 • julia Gosseye

  5 jaar geleden
  Aan Jack Dereder stel ik de vraag hoe een parkeertoezichter een verkeersovertreding inzake parkeren kan vaststellen. In bepaalde gemeenten worden overtredingen vastgesteld door parkeerwachters voor het parkeren in een blauwe zone. Voor zover men kan nagaan staan de parkeerwachters nergens vermeld bij de bevoegde personen in het art 3 van de wegcode. Een andere vraag is of een gemeentereglement gelijkgesteld is en zelfs voorrang zou hebben op een Koninklijk Besluit ?
 • karel daneels

  5 jaar geleden
  maak het simpel het is overal verboden te parkeren waar er geen bord staat dat het toegelaten is
 • Mia Verheyen

  5 jaar geleden
  Zo te lezen zijn er veel mensen die het verkeersreglement niet of slecht kennen, en die mogen ook hun kinderen leren autorijden. Zou dat niet de reden zijn dat Belgie zo slecht scoort op verkeersveiligheid?