Nee, van onze mondmaskers zijn we nog niet meteen af. Een grote impact heeft de paaspauze voorlopig nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Nee, van onze mondmaskers zijn we nog niet meteen af. Een grote impact heeft de paaspauze voorlopig nog niet. © Photo News

Na bijna twee weken 'paaspauze': wat zeggen de cijfers? En gaan we kunnen versoepelen?

Twaalf dagen nadat de derde lockdown alias paaspauze is ingegaan, zijn er nog geen grote verschillen merkbaar in de coronacijfers. Experts zien voorzichtig positieve signalen, maar willen daar nog geen conclusies aan verbinden. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs geven uitleg bij de cijfers en blikken vooruit naar de komende dagen en weken.

52 reacties

 • Johan Leuridan

  2 weken geleden
  Ik stel voor eens andere experten aan te stellen. Deze huidige groep lijdt aan tunnel visie en die moet gebroken worden. Ik geloof dat de term voortschrijdend inzicht niet besteed is aan deze groep. Er is al van januari 2020 geweten dat de pandemie er aan komt. Dat er moest gevaccineerd worden en dat er bedden op intensieve nodig waren dat weten we al een jaar. Maar deze groep tapt alleen uit hetzelfde vaatje, . Nieuwe mensen nieuwe inzichten, nieuwe oplossingen.
 • rik casteleyn

  2 weken geleden
  Ga eens navraag doen in de klinieken en de hospetalen . Voor de ministers versoepelingen doen eerst navraag doen bij intensieve zorgen en de werkdruk ervan . Als deze negatief zijn , geen versoepelingen ! .
 • FRANCIS PAUWELS

  2 weken geleden
  Uiteraard werkt die "paaspauze" niet. De "nieuwe" regels zijn om te huilen en worden dan ook nog massaal omzeild of met de voeten getreden. En zo kabbelen wij al maanden "rustig" verder in hetzelfde vaarwater.
 • Kristof Vermeire

  2 weken geleden
  Cijfers zakken nauwelijks. Nogmaals het bewijs dat scholen de motor niet zijn want die zijn reeds 2 weken gesloten.
 • Marnix Verschraegen

  2 weken geleden
  Het probleem is met die paas Pauze dat de cijfers wel dalen, maar dat er ook mider getest wordt. Ik verwacht eerder nog stijgingen na de paas pauze als er weer meer getest wordt
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt