De hulpsint valt niks te verwijten, zegt viroloog Marc Van Ranst, maar de directie had beter moeten weten: "Zo'n bezoek organiseren tijdens een epidemie is echt niet verstandig.”
Volledig scherm
PREMIUM
De hulpsint valt niks te verwijten, zegt viroloog Marc Van Ranst, maar de directie had beter moeten weten: "Zo'n bezoek organiseren tijdens een epidemie is echt niet verstandig.” © RTV

Na bezoek van hulpsint overlijden 18 bewoners van woonzorgcentrum: “Al drie mensen van mijn tafel verloren”

Sinds het bezoek van een hulpsint aan een woonzorgcentrum in Mol zijn al 18 bewoners gestorven. Tijdens kerstnacht alleen al overleden er vijf, nadat maar liefst 110 ouderen besmet werden. De eerste resultaten van een onderzoek naar de uitbraak wijzen in de richting van de verklede vrijwilliger. "Maar er kan hem niks verweten worden", zegt viroloog Marc Van Ranst.

27 reacties

 • mutley dastardly

  4 weken geleden
  Gewoon zuivere waanzin is dit alles. Volg de adviezen op - en je bent van dit virus verlost - maar dan moet iedereen dat doen. Zolang dat niet gebeurt - blijft deze ellende woekeren. Het enige wat zal helpen is een harder beleid - en daarvoor moet Beke weg!
 • anne callebaut

  4 weken geleden
  Wat maken ze jullie toch allemaal wijs.
 • andre callens

  4 weken geleden
  Ongelooflijk !! Die hulp sint was al vrijwilliger in het zorgcentrum. Hallo hij was daar ook als hij de sint niet verving . Dus Hallo nog eens hij zou ook zonder sint het virus kunnen verspreiden net zoals U en ik .
 • branda van den berg

  4 weken geleden
  En toch is het directie verantwoordelijk.
 • Vleminckx Rudiger

  4 weken geleden
  Word eens geen tijd dat men stopt om schuld bij de hulp sint te leggen want er waren daarvoor ook al mensen besmet en mogelijk dat sommige bewoners die de sint hebben aangestoken en zo verder de andere mensen besmet. Het is gemakkelijk om de schuld bij iemand te leggen die zich heeft opgeofferd om de mensen toch nog een mooi Sinterklaas te geven maar de grote schuldige is de directie.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"