Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Na ‘Als je eens wist’ op Canvas: bijna verdubbeling van oproepen naar hulplijn 1712

De hulplijn 1712 kreeg de afgelopen drie weken, sinds de start van de Canvasdocumentaire ‘Als je eens wist’, 76 percent meer oproepen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: 429 tegenover 244. Het gemiddeld aantal oproepen per dag steeg van 17 naar 31, bijna een verdubbeling. De Vertrouwenscentra Kindermishandeling kregen, in sommige provincies, dan weer een kwart meer meldingen, en ook Tele-Onthaal kreeg opvallend meer oproepen. 

5 reacties

 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Er zijn er ook veel slachtoffers die er niet in de media over willen praten omdat ze anders nog levende mensen (die ze om een of andere reden willen beschermen), zullen kwetsen met hun openbaringen.
 • Tony Boelen

  2 jaar geleden
  Veel mishandelde mensen komen soms jaren later met hun verhaal, er was gewoon niemand die luisterde of enige interesse had.
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  Klopt William ! Toen deden ze niets en nu nog niet ... Vernederd , gestraft , geslagen ( uren in de kelder gezeten enz..) Misschien aan die ouders eens flink wat lessen psychologische geven . Mijn ouders denken nog steeds dat ze goed bezig zijn geweest ? Ik wil ze niet meer zien maar dat is ook niet de oplossing .
 • David van Aelst

  2 jaar geleden
  Als verjaring niet zou bestaan, zou mijn moeder nu voor dertig jaar de bal invliegen...
 • mijntje vermeire

  2 jaar geleden
  Dat dit vroeger veel voorkwam in de wezen huizen en pensionaten heb ikzelf in levende lijve ondervonden.Daar was toch nergens controle over en ze konden met ons doen wat ze wouden ,maar dat het zo erg in eigen gezinnen bestond begrijp ik helemaal niet
 1. Scholen krijgen geen afkoelingsweek. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrachten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”
  PREMIUM
  27

  Scholen krijgen geen afkoelings­week. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrach­ten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”

  Er komt geen afkoelingsweek in het onderwijs, ondanks de stijgende besmettingscijfers. “Afzonderlijk kunnen de scholen dat wel beslissen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). Ook mogen scholen zelf kiezen of ze afstandsonderwijs invoeren. Hoe is de situatie nu in de Vlaamse scholen? Houden de directeurs en leerkrachten er de moed in? “We blijven doordoen, ook al kost het steeds meer moeite.”
 2. Mogelijke fraude bij contactopsporing: "Vraag me ook af hoe dit mogelijk is"

  Mogelijke fraude bij contactop­spo­ring: "Vraag me ook af hoe dit mogelijk is"

  Dat er mogelijk sprake is van fraude bij één van de callcenters voor de Vlaamse contactopsporing, is volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) “verwerpelijk”. Volgens de CD&V-minister is er een extern onderzoek opgestart, bereidt het Agentschap Zorg en Gezondheid juridische stappen voor en steunt hij de vraag naar een audit door het Rekenhof. “Ik stel me ook de vraag hoe dit mogelijk is”, aldus Beke.