Beeld ter illustratie: luchtfoto van De Panne.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: luchtfoto van De Panne. © photo_news

Na 40 jaar doen magistraat en speurder boekje open over schandaal rond bouwgronden De Panne: “Paleis kwam tussen in corruptiezaak”

Een oud-magistraat én een speurder getuigen dat het Koninklijk Paleis destijds ongeoorloofd is tussengekomen in een oude corruptiezaak, waarbij de Koninklijke Schenking bouwgronden verwierf. Dat meldt De Tijd vandaag op zijn website. Het paleis zou in 1979 de betrokken speurder aangemaand hebben om een hoofdverdachte vrij te laten.

56 reacties

 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Slim van de Magistraat en de speurder, alles naar buiten brengen als alles zeker is verjaard, zo weet hij zeker dat ze hem niet meer kunnen vervolgen, nogmaals het gerecht is er om de kleine man de duivel aan te doen.
 • Jan Van Balen

  1 jaar geleden
  Jan Van Balen Juist Norbert Corten. .Alle Belgen gelijk voor de wet MAAR de wet is niet gelijk voor alle Belgen
 • thierry bollaert

  1 jaar geleden
  congokwestie is ook verjaard,gelukkig zal de bevolking daarvoor niet moeten betalen!!!!
 • Lea Van Heybeeck

  1 jaar geleden
  De naam zal die magistraat en speurders toch nog weten? Natuurlijk zal het paleis proberen dit tot in de kiem te smoren. God weet hoeveel gronden en bezit zijn er op die manier in handen gekomen van die koninklijke schenking.
 • JOCHEM SCHEYS

  1 jaar geleden
  De hooggeplaatste magistraat op rust meteen oppakken en vastzetten! Die man heeft z’n job niet uitgeoefend zoals het hoort. Zeer zware beroepsfouten!
 1. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zegt hij vanavond in Terzake.
 2. OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenvergif: “Personeel krijgt psychologische bijstand”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenver­gif: “Personeel krijgt psychologi­sche bijstand”

  Het gebouw van OVAM in de Stationsstraat in Mechelen werd maandag volledig ontruimd. Een brief met wit poeder erin lag aan de basis. Terwijl de hulpdiensten een perimeter instelden en de politie een onderzoek opstartte naar de afzender, onderzocht de Civiele Bescherming het goedje. Het bleek te gaan om een hoge concentratie strychnine, of beter: rattenvergif.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel