Wie voortdurend betrapt wordt op kleine overtredingen, riskeert bij invoering van een 'Rijbewijs met punten' zijn rijbewijs kwijt te spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie voortdurend betrapt wordt op kleine overtredingen, riskeert bij invoering van een 'Rijbewijs met punten' zijn rijbewijs kwijt te spelen. © RV.

Na 32 jaar treuzelen komt rijbewijs met punten dan toch dichterbij: "Kaarten lagen nooit zo gunstig”

Experts van het verkeersinstituut Vias komen vandaag in de Commissie Mobiliteit een onderzoek toelichten over het rijbewijs met punten. Dat had 30 jaar geleden al moeten ingevoerd zijn, maar bleef dode letter. “De kaarten voor zo’n rijbewijs hebben in drie decennia nog nooit zo gunstig gelegen”, zegt commissielid Joris Vandenbroucke (Vooruit).

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Minister van Dierenwelzijn Weyts trekt erkenningen van kwekers in

  Minister van Dierenwel­zijn Weyts trekt erkennin­gen van kwekers in

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de erkenning van drie handelskwekerijen en één hobbykweker ingetrokken. Het gaat om Falconsnest uit Genk, Watervogels Vekemans uit Duffel en Meerle Dogs en Puppy Paradise uit Meerle. Het wordt de eigenaars ook verboden de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen. “Wie dieren niet goed kan huisvesten of verzorgen, kan niet langer dieren houden”, zegt de N-VA-minister.