Henk Orlando R., alias ‘Zwarte Cobra’, kon niet eerder voor deze zaak worden vervolgd, omdat hij in de VS een gevangenisstraf uitzat.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Orlando R., alias ‘Zwarte Cobra’, kon niet eerder voor deze zaak worden vervolgd, omdat hij in de VS een gevangenisstraf uitzat. © AD

Na 28 jaar eindelijk doorbraak in moord op koppel. Drugscrimineel ‘Zwarte Cobra’ aangehouden als opdrachtgever: “Liquideren was goedkoper dan betalen”

In Nederland is de 70-jarige Henk Orlando R., alias ‘Zwarte Cobra’, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de opdracht te hebben gegeven voor een dubbele moord die in 1993 in Antwerpen werd gepleegd op een diamantair en zijn vriendin. “Hij was het slachtoffer nog veel geld schuldig. Liquideren was goedkoper dan betalen.”

0 reacties

  1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

    In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.