Na 23 jaar geen anker meer: dit was het eerste VTM NIEUWS van Birgit Van Mol

Op 2 maart 1998 verschijnt er een nieuw gezicht in het VTM NIEUWS: Birgit Van Mol. De toen amper 29-jarige presentatrice debutteert er aan de zijde van Dany Verstraeten. Van Mol zou 23 jaar lang nieuwsanker blijven. Daar komt nu een einde aan, maar Van Mol blijft wel actief bij de zender met onder meer een eigen interviewreeks

  1. Testcentra krijgen vaker te maken met agressie van reizigers die test nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

    Testcentra zien steeds vaker agressie bij reizigers die coronatest nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”

    Meer dan 70 procent van de test- en triagecentra zegt de laatste weken meer agressie te ervaren tegenover hun personeel. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica aan VTM Nieuws. Het gaat daarbij vooral om verbale agressie van mensen die een test nodig hebben om te reizen. “We begrijpen dat veel mensen uitkijken naar een vakantie en dat iedereen hunkert naar een leven zonder Covid-19. Wij zijn er echter niet om reizen te belemmeren of te bemoeilijken, zoals veel mensen beweren, maar wel om corona te bestrijden”, klinkt het.
  2. Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

    Grote regionale verschil­len in sterftecij­fers van coronapa­tiën­ten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

    Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.