Dozen met mondmaskers.
Volledig scherm
Dozen met mondmaskers. © Nijs

N-VA wil onderzoek naar export van mondmaskers ondanks tekort

UPDATEN-VA vraagt een onderzoek naar de export van mondmaskers vanuit België, waarover De Tijd zaterdag heeft bericht. Dat meldt de partij in een persbericht. Ondanks de tekorten in eigen land heeft België sinds 15 maart toch 284 vergunningen toegekend om mondmaskers, brillen en andere beschermingsmiddelen uit te voeren naar landen buiten de EU. Vele leveringen gingen naar Monaco. 

186 reacties

 • Luc Deville

  2 jaar geleden
  Onderzoek naar het afbouwen van het personeel in de rusthuizen sinds de N-VA mee aan de macht is mag ook eens onderzocht worden. Al jaren zit deze partij in de Vlaamse regering en an jaren gaat de dienstverlening in de rusthuizen achteruit, net zoals alles waar Vlaanderen voor bevoegd is.
 • Hugo casteels

  2 jaar geleden
  als die mondmaskers toch niet van België zijn, waarom moeten er dan vergunningen voor afgeleverd worden?
 • Frank Dinnewet

  2 jaar geleden
  De oppositie staat te roepen aan de zijlijn, maar eigenlijk klopt er zo goed als niets van. Stop toch eens met al die volksopjutterij allemaal. Politiek en media, neem nu eens allemaal écht jullie verantwoordelijkheid, het lijkt hier wel een kindertuin!
 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Het blijft plotseling heel stil rond De Block . Hoe zou dat nu kunnen komen ? Is ze in haar kot gekropen , of in haar kelder ? Na al haar flaters, met die fameuze mondmaskers .
 • Lea Vandervorst

  2 jaar geleden
  Franciscus Vander Elst Waarom spreken die experten en politici steeds met een dubbele tong ? Wie legt hun dat op ? door wie worden zij gebrieft ? Hebben die experten en politici schrik voor hun plaatsje ?
 1. Waarom het niet hoeft te verbazen dat ons land 3 miljoen ‘koffiefilters’ kocht: leverancier zocht mondmaskers zelf op Facebook
  PREMIUM

  Waarom het niet hoeft te verbazen dat ons land 3 miljoen ‘koffiefil­ters’ kocht: leveran­cier zocht mondmas­kers zelf op Facebook

  Dat ons land 3 miljoen waardeloze mondmaskers heeft gekocht, hoeft niet te verbazen. De overheid koos voor een leverancier die werkt met een tussenpersoon in China die geen aantoonbare ervaring heeft met medisch materiaal. Sterker nog: hij zocht het via sociale media. Gevolg? We zitten met 'koffiefilters' om onze artsen en verplegers te beschermen.