thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

N-VA wil meer transparantie bij federale overheid: “positief, maar in Vlaanderen doen ze het omgekeerde”

N-VA wil dat burgers en journalisten makkelijker informatie kunnen eisen van de federale overheid en dient daartoe een wetsvoorstel in. Goed nieuws, zeggen experts. Alleen doet de partij volgens de journalistenbond compleet het tegenovergestelde op Vlaams niveau. “Om ambtenaren te beschermen", repliceert N-VA.

32 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Dat 1 land 1 regering werkte eigenlijk wel beter. Want de grote staatsschuld is ontstaan na de eerste staatshervorming. En die Walen kregen dan wel eens een compensatie zoals een scheepslicht of een hellend vlak. Maar ondertussen betaalde ze wel mee aan de economische infrastructuur die in dit land voor 80% in Vlaanderen gerealiseerd werd.
 • nico vets

  1 maand geleden
  Politiekers staan ten dienste van het volk en zijn er geen baas over.Wij zijn hun werkgevers.Volledige transparantie!
 • Linda Wellekens

  1 maand geleden
  Om het met de woorden van mijn lang overleden oma te zeggen : 't zijn allemaal dezelfde :-D
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Een vraagje voor de roepers van 1 land 1 stem per persoon: moet dat principe in de Vlaamse grondwet worden ingeschreven als na 2024, NVA en VB de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen ? Graag een antwoord aub, zodat de West Vlamingen en zeker de Limburgers weten dat zij GEEN vertegenwoordiging meer zullen hebben in het toekomstige onafhankelijk Vlaanderen !
 • Roger De Volder

  1 maand geleden
  Aan al die vroeger blauw stemde en nu NVA, ze zijn erger op alle gebied, nog egoïstischers, nog meer ikke ikke en de rest ... Nog meer geld uitgeven aan de happy few ... Is net zoals in de US, alles wat nog maar naar "socialisme" ruikt afbranden, en alles voor het individu, maar het grappig is dat ge evenzeer gepluimd wordt, dus het resultaat is hetzelfde, alleen heb je een hele laag die geen gezondheidszorg, pensioen of opleiding kan betalen