Vlaams Parlementslid Nadia Sminate (N-VA) en Welzijnsminister Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Nadia Sminate (N-VA) en Welzijnsminister Hilde Crevits (CD&V). © Belga

N-VA wil kinderen van IS-moeders niet bij de grootouders

N-VA wil dat de kinderen die uit Syrië worden gerepatrieerd niet automatisch worden opgevangen door de grootouders. Dat zei Vlaams Parlementslid Nadia Sminate in de plenaire zitting. Volgens Welzijnsminister Hilde Crevits (CD&V) komt die beslissing de jeugdrechter toe.

 1. Topman gemeenschapsonderwijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuzere leerkrachten voor de klas"
  Play
  91

  Topman gemeen­schaps­on­der­wijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuze­re leerkrach­ten voor de klas"

  Om het tekort aan leerkrachten op te vangen, moet het onderwijs anders georganiseerd worden, meer zoals het hoger onderwijs. Daarvoor pleit Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!. “Zet grotere groepen samen voor klassikaal onderwijs en begeleid leerlingen voor oefeningen en coaching in kleine groepjes”, verklaart hij. Hij pleit er ook voor om ambitieuze leerkrachten, zoals mensen die in de industrie werken, voor de klas te zetten om het niveau van de leerlingen op te krikken.
 2. ‘Tinder Swindler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen”

  ‘Tinder Swind­ler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtof­fer van ernstige slagen en verwondin­gen”

  Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen in de gevangenis", zegt zijn advocaat.