Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Maxime Petit

N-VA wil geen prioriteit voor risicopatiënten bij vaccinatie

N-VA-schaart zich achter de oproep van de huisartsen om te gaan vaccineren per leeftijdsgroep. Kamerleden Kathleen Depoorter, Frieda Gijbels en Yoleen Van Camp zeggen dat in een opiniestuk, dat donderdag ook in Knack staat. "Laat de prioritering van risicopatiënten achterwege", luidt het.

98 reacties

 • Gerard Teeuws

  4 maanden geleden
  Als EU genoeg vaccins had besteld waren er nu geen problemen. Handteken vergeten te zetten, opties nemen maar niet kopen. EU is praat instelling van gebuisde en mislukte politiekers.
 • Carla Van Geel

  4 maanden geleden
  Als risicopatiënten eerst gevaccineerd worden kunnen ze ziekenhuizen niet meer overbevolking en is het risico, nadat 65+ gevaccineerd zijn, fel verminderd. Vooraleer iedereen kan gevaccineerd zijn zullen er minder sterfgevallen zijn als risico Patiënten voorgaan en bij versoepelingen is dit een enorm belangrijk gegeven. Nu durven risico patiënten ook niet naar het ziekenhuis voor een andere aandoening, bv. oogarts omdat er al besmettingen waren opgedaan in het ziekenhuis.
 • andre van de wege

  4 maanden geleden
  ik hou er rekening mee bij de volgende verkiezing
 • Rolande Vogt

  4 maanden geleden
  NVA heeft gelijk
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Als er genoeg vaccins waren geweest had men het best op deze wijze gedaan, veel eenvoudiger te organiseren. maar bij deze stand van zaken zijn ze volgend jaar nog bezig met inenten, als dan de vaccins nog werkzaam zijn tegen de nieuwe gemuteerde virussen.