Michael Freilich (N-VA).
Volledig scherm
Michael Freilich (N-VA). © BELGA

N-VA wil fenomeen van geldezels aanpakken

Oppositiepartij N-VA dient donderdag in de Kamer een resolutie in waarmee ze het fenomeen van de geldezels wil aanpakken. Dat zijn vaak kwetsbare personen die door oplichters hun bankrekening en/of bankkaart met pincode laten gebruiken. “Het probleem wordt vergroot doordat banken geen informatie met elkaar mogen delen vanwege de strenge privacywetgeving”, zegt Michael Freilich. “Dat moeten we oplossen.”

19 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Ja dit is nu eenmaal meer dan nodig.
 • vanaeken jokke

  1 maand geleden
  Jan Verplancke met 21.5 % is er hout genoeg om pijlen te maken.Tegen volgende verkiezingen hopelijk snel zullen de vier trado partijen misschien nog 30 % samen halen.Groen onder de kiesdrempel open vld vooruit en cd&v zullen tussen 5 en 10 % halen.
 • Hendrik Goris

  1 maand geleden
  Uw bank heeft uw gegevens en weet veel meer dan u denkt. Goed voorstel om de banken te dwingen met die gegevens op te treden in het voordeel van de klant. Nu wast de bank meestal de handen in onschuld wanneer een klant opgelicht werd. Phising bijvoorbeeld.
 • Raymond De Ridder

  1 maand geleden
  Afleidingsmanoeuvre van de echte fraude door politiekers. Eerder diefstal op de geldbeugel van de burgers.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Ieder initiatief om fraudeurs aan te pakken verdient onze steun.
 1. Burgemeester Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, verzoeken blijven onbeantwoord”

  Burgemees­ter Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverle­ning op het terrein, verzoeken blijven onbeant­woord”

  De burgemeester van het door wateroverlast getroffen Pepinster, Philippe Godin, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, “afwezig” te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen ondanks onze herhaalde verzoeken die onbeantwoord blijven”, aldus Godin. De hulporganisatie is het niet eens met die kritiek en zegt in een reactie dat het actief is in 14 gebieden, waaronder ook Pepinster, die getroffen zijn door de overstromingen van twee weken geleden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vandaag op bezoek in Dinant en andere getroffen steden, zegt dat het Rode Kruis moet overleggen met de lokale besturen.