De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het.
Volledig scherm
De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het. © RV

N-VA vraagt noodplanning van NMBS: “Incidenten stapelen zich op"

N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman vraagt dat de NMBS een noodplanning opstelt om overbezette treinen en drukke perrons te vermijden. "De maatregelen zijn onvoldoende. De situatie op de treinen en in stations is vaak niet meer onder controle", klinkt het. 

20 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  2 jaar geleden
  NMBS en Lijn kapot besparen en dan de mensen uitlachen. Een verschrikkelijke partij.
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Vanavond in Ter Zake Prof Van Damme: afstand houden! Frustrerend voor leerlingen secundair die “volle” bussen moeten overslaan en wegens geen afstand “kunnen” houden zelfs met mondmaskers besmetting naar school brengen. Meer bussen inleggen was beloofd, waar blijven ze? Mooi voorbeeld voor de jeugd, regels die ze willen maar niet kunnen houden! Vlaamse regering? 
 • Kris Platteau

  2 jaar geleden
  Dit is absoluut noodzakelijk en zal veel meer effect hebben dan het sluiten van een coronaproof gezellig restaurantje. Idem voor de bussen van TEC en De Lijn trouwens.
 • Johny vanderlinden

  2 jaar geleden
  Ze weten weer van niets, 't is uitzonderlijk, is er dan echt niemand verantwoordelijk voor zo'n toestanden, is er in het station van Lichtervelde niemand van de spoorwegen die dat ziet en kan ingrijpen, zitten ze echt allemaal aan een bureau grafiekskes te tekenen of wat?
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Er zijn er veel van het leger die maar wat basketten op het pleintje aan de kazerne afgelopen tijden. Misschien eens deze mensen inschakelen om de treinen en bussen te controleren. Dan doen ze ook eens iets nuttigs voor de bevolking. We betalen genoeg aan defensie hiervoor.
 1. Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeentehuis
  Borsbeek

  Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeente­huis

  In de De Robianostraat in Borsbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afgegaan bij het pand met huisnummer 67. De ontploffing schrikte de buurt op en vernielde de voordeur compleet. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft of met welk type explosief. Er vielen geen gewonden. Op dit moment zouden er geen aanwijzingen zijn dat het incident drugsgerelateerd is.
 2. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.
 3. Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaapplaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”
  PREMIUM

  Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaap­plaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”

  “Ik ben Mohamed en ik zoek een slaapplaats voor vanavond.” Zijn vrienden verklaarden ‘m gek: lukt nooit, waren zij ervan overtuigd. Maar Mohamed Bouhadan (44) stapte z’n koersfiets op en vertrok, Vlaanderen rond. Elke avond, zeven dagen lang, klopte hij op een willekeurige voordeur. “Ik wilde kost wat kost bewijzen dat er meer goede dan slechte mensen zijn.”