De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het.
Volledig scherm
De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het. © RV

N-VA vraagt noodplanning van NMBS: “Incidenten stapelen zich op"

N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman vraagt dat de NMBS een noodplanning opstelt om overbezette treinen en drukke perrons te vermijden. "De maatregelen zijn onvoldoende. De situatie op de treinen en in stations is vaak niet meer onder controle", klinkt het. 

20 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  1 jaar geleden
  NMBS en Lijn kapot besparen en dan de mensen uitlachen. Een verschrikkelijke partij.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Vanavond in Ter Zake Prof Van Damme: afstand houden! Frustrerend voor leerlingen secundair die “volle” bussen moeten overslaan en wegens geen afstand “kunnen” houden zelfs met mondmaskers besmetting naar school brengen. Meer bussen inleggen was beloofd, waar blijven ze? Mooi voorbeeld voor de jeugd, regels die ze willen maar niet kunnen houden! Vlaamse regering? 
 • Kris Platteau

  1 jaar geleden
  Dit is absoluut noodzakelijk en zal veel meer effect hebben dan het sluiten van een coronaproof gezellig restaurantje. Idem voor de bussen van TEC en De Lijn trouwens.
 • johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ze weten weer van niets, 't is uitzonderlijk, is er dan echt niemand verantwoordelijk voor zo'n toestanden, is er in het station van Lichtervelde niemand van de spoorwegen die dat ziet en kan ingrijpen, zitten ze echt allemaal aan een bureau grafiekskes te tekenen of wat?
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Er zijn er veel van het leger die maar wat basketten op het pleintje aan de kazerne afgelopen tijden. Misschien eens deze mensen inschakelen om de treinen en bussen te controleren. Dan doen ze ook eens iets nuttigs voor de bevolking. We betalen genoeg aan defensie hiervoor.
 1. In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijkheid wordt onderzocht, maar doorstroming mag niet in het gedrang komen”
  Leuven

  In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijk­heid wordt onderzocht, maar doorstro­ming mag niet in het gedrang komen”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om de Tervuursevest aan de ring her in te richten. Eén van de mogelijkheden is het verminderen van een rijvak. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) verduidelijkt dat het onderzoek nog in een heel vroege fase zit. “Zeker en vast niet voor binnenkort en enkel als het haalbaar is: niemand zit te wachten op een ring die vol file staat.”
 1. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.