Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost.
Volledig scherm
Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost. © Photo News

N-VA vraagt hoorzitting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.

18 reacties

 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  Een mens 7 kilometer omzenden om een pakje op te halen dat aan huis bezord ging worden, is erover en ferm, ze hadden de bedrijven en winkels moeten inlichten en niet zonder boe of ba het pakje ergens droppen, zonder code, mail of verwittiging, post nl is correct en bpost werpt zijn eigen ruiten in. Binnenkort hebben ze mensen teveel omdat niemand nog wil werken met hen.
 • johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Wat gaat dan nu opbrengen voor deze politici, niets, ze zouden beter eens binnengaan in een sorteercentrum, dan zouden ze zich tenminste eens een indruk kunnen geven wat er daar allemaal gebeurt, veel bla bla, en weer uit het nieuws.
 • Jan Van de Velde

  2 maanden geleden
  Dit is kwade trouw! Niemand kon voorzien dat COVID zou optreden en niemand kon de omvang en de gevolgen daarvan op de post voorspellen. Gouverner c'est prévoir, maar onze politici begrijpen zelf nog altijd niets van het virus.
 • lars vandenberge

  2 maanden geleden
  Dat ze dan ook maar vragen stellen over het machtsmisbruik van Bpost! Voor een pakje van buiten de EU met een waarde van 22€ ( prijs pakje + verzending) rekend Bpost nu al 29,04€ (24€ excl btw) formaliteiten aan. Dit is pure diefstal, een hold up met het eigendom van de geadresseerde.  De inklaring maakt integraal deel uit van een internationale zending. Dit zou hoogstens aan de reële kostprijs aangerekend mogen worden. Wat gaan ze er volgend jaar voor eisen? 40€ ? 
 • WALTER WIELANDT

  2 maanden geleden
  wat id het probleem? Ik kreeg een mailtje van de post dat mijn pakje iets later wordt afgeleverd maar tot mijn verbazin kwam het wel op de juiste datum !!! THX POST !!!
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt