Photo News
Volledig scherm
© Photo News

N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak met informateur Paul Magnette (PS)

UPDATEN-VA-voorzitter Bart De Wever voerde zaterdagavond overleg in Antwerpen met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat kondigde hij aan op Joe en is bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Over de inhoud van het gesprek is niets bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid ging het om niet meer dan een beleefdheidsbezoekje. 

97 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Deze die altijd maar afkomen met die ongelijke waarde van een Vlaamse en Waalse stem hebben mij nog altijd niet uitgelegd waarom er in het federale parlement 89 Nederlandstaligen en 61 Franstaligen zitten. Wat perfect overeenkomt met de verhoudingen van beide taalgroepen. Ik blijf op mijn honger zitten wat betreft die uitleg.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Frits Van Buyten, met spijt terugdenken aan paars-geel doen er inderdaad velen. Zie de verkiezingsuitslag en het aantal afnemende kiezers bij de tradopartijen. En daar hoort N(V)-Blabla dus ook bij. 280000 kiezers zagen het niet meer zitten om opnieuw voor die partij te stemmen. Zij lieten zich niet opnieuw vangen door hun vele loze beloftes.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Kijk mensen, olie en water is absoluut mengbaar. Maar het is een dure aangelegenheid en je hebt achter een nergens-voor-bruikbaar product. Je olie en water welke oorspronkelijk beiden perfect bruikbaar waren, ben je ook kwijt daarmee. En zo zijn we in Belgie al vele tientallen jaren onze olie én ons water aan het versmossen.
 • Eddy van Dorst

  1 jaar geleden
  Als bart de sukkel normaal gedaan en was samen gegaan met VB in plaats van zich als watje te gedragen was er geen probleem
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  Calvo vindt dit de gepaste straf voor NVA omdat ze met het debat rond migratie bij de verkiezingen het VB hebben versterkt + VB betrok bij de vorming van de vlaamse regering. Als 6de grootste partij van VL eisen opleggen aan NVA en VB die samen 5 keer meer kiezers vertegenwoordigen? Groen zit nog steeds ver onder de resultaten van agalev in 1999. Maak die gast maar minister onder RuttenI. Burger zal zich uiterlijk in 2024 wel uitspreken net zoals in 2003, toen ze alle 9 zetels verloren
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Professor Devroey pleit voor meer testcapaciteit: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”
  Play

  Professor Devroey pleit voor vernieuwde teststrate­gie: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”

  Nu er meer mensen op vakantie vertrekken, wordt het ook drukker in de testcentra. En daar maakt professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) zich zorgen over: “Als we iedereen die op vakantie gaat, moeten testen bij vertrek en terugkomst, dan zitten we met een groot capaciteitstekort. We weten niet waar we nog artsen en verpleegkundigen moeten halen om nog meer te testen.” Als de testcapaciteit niet wordt opgeschaald, vreest Devroey langere wachttijden: “Mensen gaan ongeduldig worden en misschien niet op reis kunnen vertrekken”
 3. LIVE. Duizenden Vlamingen lieten zich met valse postcode vaccineren in Brussel
  6

  LIVE. Duizenden Vlamingen lieten zich met valse postcode vaccineren in Brussel

  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt voor het eerst sinds 8 maart weer onder de 2.500. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, net als het aantal overlijdens. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar