N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © Belga

N-VA verhardt de toon: “Op welke planeet leeft Paul Magnette eigenlijk?”

De N-VA verhardt op sociale media de toon tegenover de PS van partijvoorzitter Paul Magnette. “Op welke planeet leeft hij eigenlijk”, vraagt de partij zich af op Twitter. De Vlaams-nationalisten zetten zich daarbij af tegen wat ze “de PS-framing” noemen.

 1. Koning rondt consultaties partijvoorzitters af en beraadt zich over volgende stap

  Koning rondt consulta­ties partijvoor­zit­ters af en beraadt zich over volgende stap

  Koning Filip heeft zijn consultaties van de partijvoorzitters vanmiddag afgerond. Die nieuwe ronde moet dienen om de federale regeringsonderhandelingen opnieuw vlot te trekken. Ook de groene partijen werden nu toch uitgenodigd. Het staatshoofd heeft daarmee alle onderhandelaars ontvangen van de partijen die in aanmerking komen voor een paars-gele of paars-groene regering. Het is nog onduidelijk wat de volgende stap wordt.
 2. Onze opinie. De politieke partijen zijn sinds de verkiezingen alleen bezig met hun eigen toekomst. Niet met die van u
  PREMIUM

  Onze opinie. De politieke partijen zijn sinds de verkiezin­gen alleen bezig met hun eigen toekomst. Niet met die van u

  Herinnert u zich hoe koning Albert op 21 juli 2011 de vuisten balde over het uitblijven van een federale regering? Zijn ergernis grensde toen aan radeloosheid, zijn smeekbede aan wanhoop. De dag nadert waarop zijn zoon en opvolger Filip op zijn beurt de vuisten zal ballen, misschien wel voor het eerst in zijn leven, wegens de collectieve politieke onwil om nog een Belgische regering te vormen.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen