Nadia Sminate (N-VA)
Volledig scherm
Nadia Sminate (N-VA) © BELGA

N-VA valt over 'links-liberaal' Hannah Arendt Instituut

N-VA wil dat de subsidies voor het Hannah Arendt Instituut worden stopgezet. Volgens de partij gaat het om “een veredeld communicatiebureau van de links-liberale visie op stedelijkheid en burgerschap”. Dat blijkt dinsdag bij een gedachtewisseling over het instituut in het Vlaams Parlement.

 1. Eric Bisschop (64) - magistraat achter deal met Veljkovic - onverwacht overleden: “Zelfs de FBI kwam naar Brussel om naar hem te luisteren”
  PREMIUM

  Eric Bisschop (64) - magistraat achter deal met Veljkovic - onverwacht overleden: “Zelfs de FBI kwam naar Brussel om naar hem te luisteren”

  De magistraat die samen met spijtoptant Dejan Veljkovic het louche en op geldbeluste Belgische voetbalwereldje in zijn hemd zette, is overleden. Woensdag botste Eric Bisschop met zijn auto vlak nadat hij vertrok op zijn werk, het federaal parket in Brussel. Tijdens het invullen van de papieren begaf zijn hart het. Bisschop - het gezicht van de strijd tegen sportfraude - werd 64 jaar.
 2. De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staatsschuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?
  PREMIUM
  56

  De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staats­schuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?

  Een munt ter waarde van 1 biljoen dollar, ofwel 1.000 miljard. Het klinkt van de pot gerukt, maar in de VS pleiten belangrijke economen er wel voor. Met de hulp van een obscure wet uit de tijd van de Britse kolonisten is dat in theorie ook mogelijk. Hoe zit dat bij ons? Kunnen wij zomaar een munt van een biljoen slaan om onze staatsschuld te bestrijden? “In de middeleeuwen deed men niet anders: geld uit het niets op een munt slaan", zegt econoom Koen Schoors.