Cieltje Van Achter.
Volledig scherm
Cieltje Van Achter. © BELGA

N-VA over Brussels regeerakkoord: "Je kan geen sociaal paradijs bouwen op economische woestijn"

"Je kan geen sociaal en ecologisch paradijs bouwen in een economische en bestuurlijke woestijn. Zonder sterke economische fundamenten zullen de ecologische en sociale beloftes in dit regeerakkoord luchtspiegelingen blijven.” Die waarschuwing lanceerde N-VA-fractieleidster Cieltje Van Achter tijdens het debat over de Brusselse regeerverklaring. “De regering heeft veel plannen, maar die blijven zonder gevolg en ook het nodige budget ontbreekt”, vond haar MR-collega Françoise Schepmans.

8 reacties

 • Herman Cohen

  2 jaar geleden
  Deze NVA regering heeft een schuld van 10 miljard daar heeft niemand anders mee te maken. Het gaat hier om cadeau's aan het bedrijfsleven , belastingsvoordelen voor VOKA vrienden en zelfstandigen op kost van Jan Modaal. De economische woestijn is de schuld van NVA die madam schoondochter van zou beter zwijgen en eens echt gaan werken.
 • Danny Weckhuyzen

  2 jaar geleden
  allé, het politieke spelleke begint weer, wie is dit nog niet kotsbeu ???? Terug naar 1 regering en dan was al dat gelul niet nodig en de begroting direct in orde.
 • Andre Crommen

  2 jaar geleden
  Eric vertelt wartaal, wie maakte de schulden tijdens al de vorige regeringen??? Zeg gewoon zoals het is en hoe je het ook draait of keert, schulden moeten aangepakt worden vooraleer het erger word, dat zou pas slecht zijn voor de mensen, dat wil je totaal niet meemaken toestanden zoals Griekenland of andere probleemlanden!!!
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  @Eric Loyens. Heb je er al eens over nagedacht hoe die put van 8 miljard er gekomen is? Waarschijnlijk niet. Het is gemakkelijker met de linkse meute mee te bashen op de N-VA. Het zijn net de linksen in België die voor die put gezorgd hebben. Ook nu zal de Brusselse regering proberen de Vlaming voor hun 'sociaal paradijs' te laten opdraaien. Zo is het altijd geweest en zo zal het blijven zolang België blijft bestaan.
 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Wel Eric, er zijn er hier in Vlaanderen die nog altijd dagdromen van een onafhankelijk Vlaanderen met zichzelf als zonnekoning regerend... over een volk dat verarmd is want alle grote bedrijven zijn vertrokken, de havens zijn leeg, de vliegvelden bestaan niet meer ... Want de Vlaamse koning is er vergeten bij te vertellen dat we geen euro meer hebben wel we een waardeloze Vlaamse munt, geen Europese steun, dat België( dat nog bestaat) ons land verbied van gebruikt te maken van hun luchtruim ...
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”