Volledig scherm
© Photonews

N-VA ontkent dat autobelastingen zullen stijgen: “Maatregel wordt volledig budgetneutraal”

Als de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever (N-VA) wordt aangegeven, kan de factuur voor de automobilist fors stijgen. Dat zegt sectorfederatie Febiac, op basis van eigen ramingen. Maar N-VA ontkent dat het zover zal komen. “De maatregel zal budgetneutraal zijn.” 

970 reacties

 • Femke Hermans

  1 jaar geleden
  Wees toch slimmer mannen. Koop plooifiets en neem trein.(indien mogelijk) zeg dat je mee fiets naar werk komt. Staat betaalt 150€ per maand voor zo naar het werk te gaan. Pluimen die handel!
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  De vervuiler betaalt lees ik hier. Denken jullie dat wanneer iedereen elektrisch rijdt, er geen nieuwe belastingen komen ? Iedereen zal altijd betalen. Dat is politiek, vóór de verkiezing zeggen ze 'A' maar na de verkiezing doen ze "B'. Of ze zwijgen en doen het gewoon. En taksen schaffen ze niet af, er komen er alleen maar bij. Onbegrijpelijk dat mensen nog gaan stemmen want die politiekers doen toch hun goesting.
 • Geert Van oosterwyck

  1 jaar geleden
  De regering heeft steeds meer geld nodig, de diesel moet in de ban, maar hij heeft wel minder vervuiling dan een benzine. Benzinemotoren verbruiken meer. Dat levert de staat 3 euro meer op per 100 Km die je rijdt, en, DAAR draait alles om. Het milieu ineresseert de staat geen moer. Die 3 euro meer per 100 Km,DAT telt voor hen en niets anders.
 • Andres Michiels

  1 jaar geleden
  Van Oosterwijck heeft terecht geantwoord. De enige oplossing voor België is splitsen. Elk gewest doet ZELFSTANDIG met EIGEN middelen zijn ding stop de federale puinhoop. Alleen daar nog de uiterst noodzakelijke poespas aangestuurd door een handvol specialisten let een maandelijkse bijeenkomst ter evaluatie, meer hoeft dat niet te zijn.
 • michel De Blay

  1 jaar geleden
  Vandaag moet de éne wagen 3000 euro aan jaarlijkse rijbelasting betalen , de andere 250 euro/jaar om alle twee op dezelfde weg te rijden ???? Het zal stilaan tijd worden dat ook die 'kleine' zijn deel van de kost voor zijn rekening neemt. Want wat maakt het eigenlijk uit of je auto nu 4 meter lang is of 4,65 ?? nen diesel of ne benzine is?? Ne 1200 cc motor heeft of 1600 of 2500 cc??? Allemaal staan ze op dezelfde asfalt en in dezelfde file,dus……. allemaal één prijs is het eerlijkst.
 1. De sloopkogels in de 'N-VA-nota': geen betonstop, geen rekeningrijden, geen woonbonus, maar wat dan wel?
  PREMIUM

  De sloopko­gels in de 'N-VA-no­ta': geen betonstop, geen rekening­rij­den, geen woonbonus, maar wat dan wel?

  Zeven gebalde pagina's vormen de basis waarop vanaf vandaag onderhandeld wordt over een nieuwe Vlaamse regering. Een synthese van zijn gesprekken, aldus De Wever. Een N-VA-nota, volgens anderen. Onder meer in het onderwijs worden genomen beslissingen teruggedraaid, maar niks is te nemen of te laten: CD&V en Open Vld kunnen een deel van de maatregelen nog altijd afschieten. Dat is CD&V alvast van plan met één van de Vlaams-nationalistische stokpaardjes: het afschaffen van de provincies.
 1. OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort

  OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuis­op­na­mes en besmettin­gen zetten stijgende trend voort

  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Elke dag worden er nu gemiddeld 135 patiënten opgenomen, dat is een stijging met 17 procent. Dagelijks komen er gemiddeld 2.120 nieuwe besmettingen bij, een stijging van 5 procent.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig