Sophie De Wit.
Volledig scherm
Sophie De Wit. © belga

N-VA neemt na moord op verpleegster minister Geens op de korrel: "Wat blijft er nog over van een gevangenisstraf?"

JustitieN-VA-Kamerlid Sophie De Wit heeft naar aanleiding van de moord op een gevangenisverpleegster uit Grobbendonk kritiek op een 'tijdelijke maatregel' van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Daardoor kunnen lichte criminelen al na één derde van de straf vrijkomen. "Waarom geldt die regel nu nog altijd?", vraagt ze zich af. In het regeerakkoord staat immers dat een straf correct uitgevoerd moet worden. 

69 reacties

 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  Ik ben geen NVA stemmer , maar het is weer de NVA die de schuldige is lees ik hier .Het probleem zit bij de regering en de vorige regeringen !! En ja er is plaats te kort , veel plaats tekort ,plaatsen die ingenomen zijn door niet Belgen en ook criminelen met een dubbele nationaliteit , stuur deze terug naar het land van herkomst en zet ze daar vast , meer dan duizend plaatsen zullen er hier dan vrijkomen en veel goedkoper voor de belasting betaler.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Wanneer men gezamenlijk tot een besluit komt, waaruit dan een wet resulteert, dan moeten de coalitiepartners achteraf niet uithalen naar een van de partners. Dit toont overduidelijk aan dat N-VA allerminst te vertrouwen is. Een opportunistische partij zonder enig scrupule ... waarop je niet kan bouwen.
 • Freddy Demey

  3 jaar geleden
  3jaar is 3 jaar stop met die vervroegde vrijlating! En met criminelen die echt onverbeterlijk zijn is de vergeetput. Dutroux en consorten eerst
 • Johny Lonneu

  3 jaar geleden
  Ja wat blijft er van een straf nog over.
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  N-VA wordt wakker, terwijl het door hen verguisde VB dit al tientallen jaren aankaart.
 1. Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’
  5

  Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’

  Staatssecretaris voor consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft de Economische Inspectie gevraagd om een onderzoek te voeren naar de praktijken van ‘IM Academy’, een bedrijf dat naar eigen zeggen vooral opleidingen in online trading aanbiedt. Een reportage van HLN DOC laat evenwel zien dat in de praktijk IM Academy vooral gericht is op mensen te ronselen die op hun beurt ook weer mensen moeten ronselen, een piramidesysteem dus. Dat is verboden, maar IM Academy maakt mogelijk gebruik van een kier in de wet. De Bleeker wil de wet nu aanpassen om die te dichten.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League