Ondervoorzitter van N-VA Ben Weyts.
Volledig scherm
Ondervoorzitter van N-VA Ben Weyts. © PHOTO_NEWS

N-VA: "Laat bedrijven zelf sociaal akkoord sluiten"

De N-VA wil het zwaartepunt van het sociaal overleg verleggen naar de bedrijven en sectoren. Het huidige model waarbij het overleg over loon- en arbeidsvoorwaarden op nationaal, Belgisch niveau gebeurt, werkt niet meer, meent de partij. "We willen het sociaal overleg confederaliseren", zei ondervoorzitter Ben Weyts op een studiedag vandaag.

 1. Ben Weyts: "Open Vld wil Open MR worden"

  Ben Weyts: "Open Vld wil Open MR worden"

  Het heeft geen zin je ogen te sluiten voor communautaire verschillen. Het is beter ernaar te handelen, zodat in dit land eindelijk opnieuw iets vooruit raakt. Zo reageert N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts op de communautaire herpositionering van Open Vld. "Als Open Vld meent wat men zegt, dan staat niets een kartel of een fusie met MR in de weg. Open MR kan het levenslicht zien", schrijft Weyts op zijn weblog. "Alleen zijn voor de MR de communautaire verschillen nog wel degelijk belangrijker dan de verschillen tussen links en rechts".
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"