Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

N-VA krijgt het op de heupen van kritiek op stikstofakkoord: “Herziening ligt totaal niet op tafel”

Meerderheidspartijen CD&V en vooral Open Vld voeren de druk op in het dossier van het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Volgens Open Vld-parlementslid Gwendolyn Rutten bestaat er “grote rechtsonzekerheid” over de lijst van 41 rode bedrijven, de zogenaamde ‘piekbelasters’ die volgens het akkoord tegen uiterlijk 2025 moeten sluiten. Coalitiepartner N-VA krijgt het op de heupen van die kritiek.

9 reacties

 • oswald billiet

  3 maanden geleden
  De strop of de wurgpaal voor de bedreigde boeren, wie ze ook zijn. Vlaanderen mag zoiets nooit doen. Er moet een veel veel breder perspectief worden geopend voor die stikstof en dit is wel mogelijk en zeker buiten de partijgrenzen of bonden.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 maanden geleden
  Deze regering rolt nog steeds vechtend over de keien. Tijd voor nieuwe verkiezingen!
 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Een herziening moet dan niet op tafel liggen . Je gaat toch geen bedrijven sluiten die zich in orde gestel hebben met de voor hun gestelde norm of er door verbetering ver onder blijven. Je zal het eten dat deze bedrijven produceren nog hard nodig hebben als de oorlog aanhoud. Vreemd genoeg moeten hier in de gemeente beroeps boerderijen sluiten en hobby boeren met evenveel beesten en minder grond en nog een inkomen uit andere arbeid mogen verder werken.
 • Jan Vandaele

  3 maanden geleden
  Wat er wel van waar is dat de familiale veehouders uit gefaseerd worden en de industriële veehouders nog meer kans krijgen om nog groter te worden door deze gronden op te kopen dat zal er gebeuren .
 • Bertrand Janses

  3 maanden geleden
  Bertrand Janses: Van de CD&V kan men niet anders verwachten; zij moéten voor "hun" Boerenbond springen!