Didier Reynders kreeg in de Kamer een geel Catalaans solidariteitslintje van N-VA-Kamerlid Theo Francken.
Volledig scherm
Didier Reynders kreeg in de Kamer een geel Catalaans solidariteitslintje van N-VA-Kamerlid Theo Francken. © Photo News

N-VA hoopt dat Reynders aandacht schenkt aan Catalaanse zaak

De partij N-VA vraagt dat toekomstig Eurocommissaris Didier Reynders aandacht zal schenken aan de Catalaanse zaak. Reynders krijgt binnen de nieuwe Europese Commissie de opdracht om de principes van de rechtsstaat te doen naleven in de verschillende lidstaten. De nieuwe Eurocommissaris verklaarde voor de camera’s van VTM Nieuws ook dat hij er bij de volgende fase van de federale formatie niet meer bij zal zijn. “Ik hoop dat het mogelijk zal zijn begin oktober naar een nieuwe fase te gaan”, klonk het. "De echte formatie is niet voor mij, maar voor anderen.”

18 reacties

 • Luc Julien

  2 jaar geleden
  Den Ulens zal Didier in de problemen brengen... voor even maar... en dan gaat het potje terug dicht... zo gaat dat in Belgie
 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Het ware beter geweest dat Francken wat meer aandacht aan zijn departement had besteed, dan zou er wat minder gesjoemeld zijn. Met deze Theo moet je altijd blijven opletten want die man heeft twee gezichten .
 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Reynders heeft zoals 99.99 van alle POlitici enkel aandacht voor de EIGEN za(A)k
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Zou NVA zich niet beter bezig houden met de Belgen, terwijl De Wever Vlaanderen en Belgiê gijzelt zijn ze bezig met de Catalanen, degoutanter kan niet.....vraag me echt af of hun fans blind en dom zijn, ze worden er weer goed ingeluisd.
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  Nva zendt zijn zonen Uit ..... Bekeringsdriften zoals in eigen land ! Laat ze eerst hier maar een regering vormen en de werkende Vla’ing minder uitzuigen ?
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Vlaamse acteur (51) uit verschillende jeugdreeksen opgepakt voor vermeend kindermisbruik na onderzoek HLN
  PREMIUM

  Vlaamse acteur (51) uit verschil­len­de jeugdreek­sen opgepakt voor vermeend kindermis­bruik na onderzoek HLN

  Een acteur uit jeugdprogramma’s, tv-series en kinderfilms is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermeend kindermisbruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gerecht kwam de 51-jarige man op het spoor na een undercoveronderzoek van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in samenwerking met HLN.be en Het Laatste Nieuws. In een gesprek dat werd opgenomen met een verborgen camera beweerde de Vlaamse acteur seks te hebben gehad met minderjarige jongens, en hij ging daarna ook in op een uitnodiging om een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotelkamer. Uiteraard was het jongetje daar niet echt, maar de acteur was wél op de afspraak. Volgens onze informatie ontkent de acteur nu tegenover de politie, en zegt hij dat zijn uitspraken “grootspraak” waren.
 3. ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. “Achter de sterftecij­fers in onze ziekenhui­zen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoe­ken?”

  Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”