Didier Reynders kreeg in de Kamer een geel Catalaans solidariteitslintje van N-VA-Kamerlid Theo Francken.
Volledig scherm
Didier Reynders kreeg in de Kamer een geel Catalaans solidariteitslintje van N-VA-Kamerlid Theo Francken. © Photo News

N-VA hoopt dat Reynders aandacht schenkt aan Catalaanse zaak

De partij N-VA vraagt dat toekomstig Eurocommissaris Didier Reynders aandacht zal schenken aan de Catalaanse zaak. Reynders krijgt binnen de nieuwe Europese Commissie de opdracht om de principes van de rechtsstaat te doen naleven in de verschillende lidstaten. De nieuwe Eurocommissaris verklaarde voor de camera’s van VTM Nieuws ook dat hij er bij de volgende fase van de federale formatie niet meer bij zal zijn. “Ik hoop dat het mogelijk zal zijn begin oktober naar een nieuwe fase te gaan”, klonk het. "De echte formatie is niet voor mij, maar voor anderen.”

18 reacties

 • Luc Julien

  2 jaar geleden
  Den Ulens zal Didier in de problemen brengen... voor even maar... en dan gaat het potje terug dicht... zo gaat dat in Belgie
 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Het ware beter geweest dat Francken wat meer aandacht aan zijn departement had besteed, dan zou er wat minder gesjoemeld zijn. Met deze Theo moet je altijd blijven opletten want die man heeft twee gezichten .
 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Reynders heeft zoals 99.99 van alle POlitici enkel aandacht voor de EIGEN za(A)k
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Zou NVA zich niet beter bezig houden met de Belgen, terwijl De Wever Vlaanderen en Belgiê gijzelt zijn ze bezig met de Catalanen, degoutanter kan niet.....vraag me echt af of hun fans blind en dom zijn, ze worden er weer goed ingeluisd.
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  Nva zendt zijn zonen Uit ..... Bekeringsdriften zoals in eigen land ! Laat ze eerst hier maar een regering vormen en de werkende Vla’ing minder uitzuigen ?