UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

N-VA hekelt inkrimping budget repatriëring van illegalen

UpdateDe N-VA vindt het ongeoorloofd dat in de begroting 2011 tien procent minder uitgetrokken wordt voor de repatriëring van illegalen, van 7,7 miljoen euro in 2010 naar 7 miljoen dit jaar. "Een geloofwaardig asielbeleid staat of valt met een geloofwaardig terugkeerbeleid. Het is onbegrijpelijk dat de regering in volle asielcrisis het budget voor repatriëring met tien procent terugschroeft", stelt Kamerlid Theo Francken in een mededeling.

 1. Wathelet: "Geen strengere grenscontroles"
  Update

  Wathelet: "Geen strengere grenscon­tro­les"

  Omwille van de grote toestroom van Noord-Afrikaanse, vooral Tunesische vluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa, moet het in Europa mogelijk zijn de binnengrenzen tijdelijk weer in te stellen. Dat stelt N-VA-Kamerlid Daphné Dumery, die daarmee op de lijn zit van de Franse president Nicolas Sarkozy en de Italiaanse eerste minister Silvio Berlusconi. Melchior Wathelet (CdH), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, gaat daar helemaal niet mee akkoord en noemt het "een slechte maatregel". Dat meldt Radio 1.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.