rv
Volledig scherm
© rv

N-VA-gemeenteraadslid Mechelen opgepakt voor fraude met humanitaire visa, mensensmokkel en afpersing

Melikan Kucam, gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen, is opgepakt omdat hij zich fors zou hebben laten betalen door christenen uit Syrië en Irak om hen aan humanitaire visa te helpen. Dat meldt het parket van Antwerpen. Hij zou tot 10.000 euro gevraagd hebben voor een visum. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken reageert gechoqueerd. “Mocht dit waar zijn, dan is dat ongelooflijk.” De N-VA heeft Kucam inmiddels bij hoogdringendheid in zijn functies geschorst. 

243 reacties

 • Jan Hevert

  3 jaar geleden
  Maar Francken, de man die de visa persoonlijk goedkeurde en die zijn diensten opdracht gaf om de betrokken personen niet verder te screenen, wordt uiteraard door het establishment de hand boven het hoofd gehouden.
 • Achmed Chokri

  3 jaar geleden
  Nergens komt hij nog aan de bak. Game over.
 • Johan op eynde

  3 jaar geleden
  De kiezer zal deze man wel "opkuisen".
 • Céderic Polders

  3 jaar geleden
  En voor een toeristenvisum , wachttijd normaal 2 a 4 weken, is het 60 dagen wachten, zonder juiste info te krijgen. En dan nog wel met sponsorship documenten, en verblijfplaats! Schandalig!!
 • louis meuleman

  3 jaar geleden
  nu weten we waarom de nva uit de regering is gestapt BDW wist waarschijnlijk van de zaak en vond een uitweg in het marakech akkoord en komt nu op voor de vlaamse verkiezingen om zo trachten te redden wat er te redden valt
 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.