rv
Volledig scherm
© rv

N-VA-gemeenteraadslid Mechelen opgepakt voor fraude met humanitaire visa, mensensmokkel en afpersing

Melikan Kucam, gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen, is opgepakt omdat hij zich fors zou hebben laten betalen door christenen uit Syrië en Irak om hen aan humanitaire visa te helpen. Dat meldt het parket van Antwerpen. Hij zou tot 10.000 euro gevraagd hebben voor een visum. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken reageert gechoqueerd. “Mocht dit waar zijn, dan is dat ongelooflijk.” De N-VA heeft Kucam inmiddels bij hoogdringendheid in zijn functies geschorst. 

243 reacties

 • Jan Hevert

  2 jaar geleden
  Maar Francken, de man die de visa persoonlijk goedkeurde en die zijn diensten opdracht gaf om de betrokken personen niet verder te screenen, wordt uiteraard door het establishment de hand boven het hoofd gehouden.
 • Achmed Chokri

  2 jaar geleden
  Nergens komt hij nog aan de bak. Game over.
 • Johan op eynde

  2 jaar geleden
  De kiezer zal deze man wel "opkuisen".
 • Céderic Polders

  2 jaar geleden
  En voor een toeristenvisum , wachttijd normaal 2 a 4 weken, is het 60 dagen wachten, zonder juiste info te krijgen. En dan nog wel met sponsorship documenten, en verblijfplaats! Schandalig!!
 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  nu weten we waarom de nva uit de regering is gestapt BDW wist waarschijnlijk van de zaak en vond een uitweg in het marakech akkoord en komt nu op voor de vlaamse verkiezingen om zo trachten te redden wat er te redden valt
 1. Kans op supercel: beelden tonen hoe ‘koning der buien’ door ons land trekt
  Play

  'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de strafste beelden

  De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de ‘supercel’ genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.