Sevilay Altintas is het hoegenaamd niet eens met de uitspraak van haar partijgenoot Michael Freilich.
Volledig scherm
Sevilay Altintas is het hoegenaamd niet eens met de uitspraak van haar partijgenoot Michael Freilich. © rv/Belga

N-VA-gemeenteraadslid boos op partijgenoot Freilich over vergelijking keppeltje en hoofddoek: “Pot verwijt de ketel”

Antwerps N-VA-gemeenteraadslid Sevilay Altintas reageert op sociale media boos op de uitspraak van haar partijgenoot en Kamerlid Michael Freilich. Die had in in een interview in Le Soir gezegd dat de hoofddoek “geen symbool van religie, maar van onderdrukking van de man op de vrouw” is, in tegenstelling tot het joodse keppeltje. Een stellingname die Altintas niet begrijpt, zegt ze op Twitter en Facebook. "De pot verwijt de ketel.”

20 reacties

 • Jacky Vanderplas

  2 jaar geleden
  Ik heb de indruk dat deze vrouw er alleen maar op uit is haar land van afkomst te profileren en de partij daarvoor misbruikt. Want de hoofdoek is in werkelijkheid wel ter onderdrukking vd vrouw. Toen ik in tunesiëe woonde was het ook daar verboden op openbare plaatsen een hoofddoek te dragen ,post ,ziekenhuis ,gemeentehuis etc zelfs op straat werd soms door politie de hoofddoek afgetrokken. Maar sommige vrouwen bleven em dragen en meer en meer om gerust gelaten te worden door mannen op straat
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  @Luc Van Bogaert: NEEN,ook wíj hebben het récht op behoud van ónze historisch/religieuze symbolen zoals het kruis!Zullen we anders islamitische landen dwingen de islam symbolen te vervangen door christelijke symbolen voor een mínderheid???Dat is dezelfde waanzin!!!
 • didier vandevyver

  2 jaar geleden
  scheiding tussen kerk en staat, dus alle godsdienst symbolen (keppels, hoofddoeken, kruisen, tulband, enz) in totaliteit verbieden in openbare gebouwen en openbare functies.
 • Dietrich Vandrey

  2 jaar geleden
  Zij wil in dit land een mooie toekomst schrijven met links van haar een gehoofddoekte vrouw, rechts van haar een joodse man met een keppeltje, achter haar een kortgerokte coole blondine en voor haar een joviale knappe holebi... Is dat mens nu echt zo naïef ?
 • Peggy Cornelis

  2 jaar geleden
  Laat mensen dragen wat ze willen. Waarom simpele dingen zoals kleren hoofddeksel . Dan moet men er het kruis ook bijhalen. Gebruiken om haat te voeden onder een culturele gemeenschap ga dan bij trump wonen
 1. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”

 2. Alle dieren zijn coronavrij in de zoo van Antwerpen en Planckendael
  Play

  Alle dieren zijn coronavrij in de zoo van Antwerpen en Plancken­dael