N-VA'ers hangen Catalaanse vlag in Kamer en Vlaams Parlement keurt Catalonië-resolutie goed

In de gebouwen van de Kamer prijkt sinds maandag een Catalaanse vlag. Die werd daar opgehangen door medewerkers van de N-VA, "uit solidariteit" met de gebeurtenissen van vorig weekend in Catalonië, bevestigt de woordvoerder van de fractie. Het Vlaams Parlement heeft overigens vandaag unaniem een resolutie goedgekeurd over het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië waarin het parlement "ten strengste het buitensporig geweld van de Spaanse autoriteiten" veroordeelt, aandringt op dialoog en bemiddeling vraagt van de internationale gemeenschap.

 1. Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses
  Belga

  Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses

  Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) dringt er bij minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op aan om op korte termijn een juridisch kader uit te werken voor alternatieve woonvormen, zoals bijvoorbeeld tiny houses. Nu is er nog een kluwen aan regels en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je te domiciliëren in een tiny house. Volgens minister Diependaele is er binnen de regering afgesproken om tegen het einde van de legislatuur een globaal plan voor alle nieuwe woonvormen uit te werken.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Protest houdt aan in Catalonië: wegblokkades, optochten en staking tegen politiegeweld
  Play
  Update

  Protest houdt aan in Catalonië: wegblokka­des, optochten en staking tegen politiege­weld

  In de Spaanse regio Catalonië is een hele dag onder verschillende vormen geprotesteerd tegen het politiegeweld van zondag naar aanleiding van het onafhankelijkheidsreferendum. Het gaat onder meer om een algemene staking. In Barcelona kwamen 700.000 mensen op straat om te protesteren. Koning Felipe VI uitte in een televisietoespraak scherpte kritiek op de Catalaanse politieke leiders. Het was de eerste keer dat het Spaanse staatshoofd zich uitliet over de Catalaanse kwestie.