belga
Volledig scherm
© belga

“N-VA en Open Vld willen godsdienst in secundair onderwijs herleiden tot één uur”

Bij de onderhandelingen voor het Vlaamse regeerakkoord zou een voorstel op tafel liggen om de uren godsdienst in het secundair onderwijs te herleiden tot één uur per week. Dat schrijft de Vlaams-nationalistische site Doorbraak.be op basis van verschillende bronnen.

123 reacties

 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  De 10 geboden moeten in de Vlaamse canon . De politici moeten ze zoals vroeger van buiten kennen ! Een beetje godsdienst is , als rondom mij kijk en effe nadenk , meer dan nodig ?
 • Andté Herbots

  2 jaar geleden
  Jan Peeters waarop wacht u om in de politiek te gaan.U bent een krak in het afbreken van N-VA.
 • Sharon Debeul

  2 jaar geleden
  Eerst onze katholieke symbolen weren in onze scholen, nu onze katholieke opvoeding in de scholen verminderen en straks verbieden misschien? De NVA wil eigenhandig onze traditionele christelijke gebruiken steeds verder de nek omwringen. Handen af van onze christelijke tradities NVA.
 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  Oke akkoord maar dan geen enkele Godsdienst meer, en zeker geen godsdienst symbolen meer in de scholen en openbare gebouwen iedereen gelijk en geen uitzonderingen kan de cdnv daar mee akkoord gaan ?
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  @ROGER Catrysse. Als 70% van de HLN lezers dit een goed idee vindt en nog verder wil gaan, geen godsdienst meer in school, waarom zou de N-VA dan minder stemmen halen? Leg dat eens uit.