N-VA-voorzitter Bart De Wever na de verkiezingen van 25 mei.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever na de verkiezingen van 25 mei. © BELGA

N-VA duikt onder de 30 procent in nieuwe peiling

PolitiekIn een nieuwe peiling van RTBF en La Libre duikt de N-VA onder de 30 procent. Ook coalitiepartner CD&V komt een stukje lager uit dan bij de verkiezingen van 25 mei 2014, terwijl Open Vld standhoudt. De grootste drie Vlaamse oppositiepartijen doen het allemaal iets beter.

 1. Stickeractie van Rode Kruis van start, en ‘meneer de burgemeester’ zag dat het goed was: “Hopelijk betere opbrengst dan vorig jaar”
  3

  Stickerac­tie van Rode Kruis van start, en ‘meneer de burgemees­ter’ zag dat het goed was: “Hopelijk betere opbrengst dan vorig jaar”

  De stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen, dat zestig kaarsjes uitblaast, is donderdagochtend van start gegaan in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. "Opnieuw geen vrijwilligers aan de kruispunten, maar verkoop via vaste standplaatsen in openlucht, bij Delhaize, lokale handelaars en online", zegt woordvoerster Nena Testelmans. Vorig jaar haalde een alternatieve stickeractie opvallend minder op, maar Rode Kruis-Vlaanderen hoopt dit jaar op beterschap.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 3. Negen maanden gekibbel eindigt in halfslachtig compromis: hoe Rousseau en het kunstencentrum hun broek scheurden aan De Vooruit
  PREMIUM

  Negen maanden gekibbel eindigt in halfslach­tig compromis: hoe Rousseau en het kunstencen­trum hun broek scheurden aan De Vooruit

  De soap rond de naam Vooruit lijkt afgelopen. Het beschermde monument in Gent gaat voortaan De Vooruit heten, de naam die iedereen er al jaren aan geeft. Het kunstencentrum dat vanuit het gebouw werkt, gaat op zoek naar een nieuwe naam, omdat het niet geassocieerd wil worden met de socialistische partij Vooruit. Die partij betaalt wel de factuur voor de naamsverandering. Winnaars zijn er niet. In Gent hebben alle hoofdrolspelers krediet verloren, zowel Conner Rousseau als het bestuur van het kunstencentrum.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben