Peter Buysrogge (N-VA) biedt premier De Croo een wisselmeerderheid aan.
Volledig scherm
Peter Buysrogge (N-VA) biedt premier De Croo een wisselmeerderheid aan. © Belga

N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.

37 reacties

 • Pat Debal

  1 maand geleden
  Da past goed bij de N-VA een partij van oorlog voeren dat ze eerst weer de legerdienst invoeren da zou beter zijn
 • Martin Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Jarenlange besparingen in het leger, waar is dat geld naartoe? de belastingbetaler heeft er geen cent van teruggezien! dus gewoonweg opgesoupeerd, en nu zullen de burgers nog maar eens in hun zakken moeten voelen voor deze extra's!
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Voltijds werken en aan de voedselbank aanschuiven is geen urgent probleem voor partijen als de OVLD en N-VA. Voor die laatste partij is de voedselbank zelfs al heel genereus. Verklaarde Jambon niet ooit eens dat je eerst je huis moet opeten vooraleer beroep te doen op steun van de samenleving.
 • Kelly Verlinden

  1 maand geleden
  Niets zakkendraaierij aan van de NVA. Past volledig voor hun partij om dit mee goed te keuren. De afgelopen maanden hebben bewezen dat dit broodnodig is.
 • GUILLAUME OP DE BEECK

  1 maand geleden
  Toen Trump indertijd zei dat we te weinig betaalde, begon iedereen verontwaardigd om zich heen te slaan. Nu vindt De Croo het een goed idee. Zo zie je maar dat het niet gaat om het idee, maar om wie het verkondigt...