Rudi De Kerpel.
Volledig scherm
Rudi De Kerpel. © ID / Fred Debrock

N-VA-afgevaardigde Rudi De Kerpel stapt op uit raad van bestuur VRT na ‘integriteitsinbreuk’

Ondernemer Rudi De Kerpel stopt als gemeenschapsafgevaardigde van de openbare omroep VRT. Dat zegt hij zelf in een mededeling. De Kerpel was jarenlang leverancier en sponsor van het VRT-evenement De Warmste Week, wat verboden is als regeringscommissaris in de raad van bestuur. Volgens De Kerpel is hij “niet langer in staat zijn functie uit te voeren”. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.

10 reacties

 • Ralph De Beul

  9 maanden geleden
  Was hij het niet dat Marc Van Ranst voor de rechter sleept ...
 • Patrick De Graeve

  9 maanden geleden
  N-VA is geviseerd, die partij moet uit het bestuur. Dat onderzoek is ook niet onpartijdig en dient te worden onderzocht, wie weet wat er dan opduikt?
 • Ronny Gyles

  9 maanden geleden
  Als men daar al zoveel jaren zit dan moet men dit weten. En al bij de eerste samenwerking op dat vlak had hij zich reeds spontaan de vraag moeten stellen. Als werknemer wordt je ook verondersteld het arbeidsreglement te kennen, je ondertekent dat trouwens voor akkoord!
 • Nicole Dufait

  9 maanden geleden
  Die hele raad van bestuur van de VRT is altijd al een potje geweest, postjes, een loon, een dik pensioen, en dat om niets te doen, gezellige bijeenkomsten van een select clubje om de zoveel maanden.
 • Philip Nicolaes

  9 maanden geleden
  Is dat niet de logica zelf? Bestuursfunctie en dan nog eens extra profiteren. Denk dat je daar niet geleerd moet voor hebben om dat te weten.
 1. Durbuy mikt op snelle terugkeer van toeristen: “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”
  PROV. LUXEMBURG
  4

  Durbuy mikt op snelle terugkeer van toeristen: “De activitei­ten draaiende houden, dat is ook solidari­teit”

  De stad Durbuy, die vorige week nog getroffen werd door zware overstromingen, is opnieuw klaar om toeristen te ontvangen. Dat heeft de Waalse minister van Financiën, Jean-Luc Crucke verklaard tijdens een bezoek aan het stadje in de provincie Luxemburg. De minister hoopt op die manier de handelaars in het toeristische oord te ondersteunen. “De activiteiten draaiende houden, dat is ook solidariteit”, klinkt het.
 2. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
  Play

  Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

  Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.