De wissel van de wacht: twee politiemensen arriveren om hun collega’s af te lossen. Ze hebben eten mee voor ‘de man met corona’, die ze de komende acht uur moeten bewaken.
Volledig scherm
PREMIUM
De wissel van de wacht: twee politiemensen arriveren om hun collega’s af te lossen. Ze hebben eten mee voor ‘de man met corona’, die ze de komende acht uur moeten bewaken. © Photo News/Gianni Barbieux

‘Mysterieuze man met corona’ opgesloten in driesterrenhotel en 24 op 24 bewaakt door zes agenten

Een man die besmet is met Covid-19 en zich niet aan de veiligheidsregels houdt, is op bevel van burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) opgesloten in een driesterrenhotel in Aarschot. Hij wordt 24 uur per dag bewaakt door de politie, die absoluut moet vermijden dat de besmette man zijn kamer verlaat. Andreas S. is daarmee de eerste en enige coronapatiënt die in ons land onder permanente politiebewaking staat. HLN legt uit hoe dat komt en hoe zijn “regime” er juist uitziet.

80 reacties

 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  Dàt is iets waar ons Gwendolyn Rutten mee kan uitpakken! nog beter dan Steve Stunt ... Een drie sterrenhotel, 2 agenten ... het kan niet op. Ze glunderde echt in het nieuws van gisteren maar dit alles op kap van de belastingsbetaler die de rekening zal mogen betalen. Hoe men zich eens "positief" in het nieuws weet te wringen!
 • Dhont Fabienne

  2 maanden geleden
  je kunt mij toch niet wijsmaken dat je geen reden kunt formuleren om hem aan te houden zodanig dat je hem kunt opsluiten in het gevang in isolatie wat de kosten en manuren van de politie danig zouden drukken want duitsland zal zeker en vast niet met geld over de brug komen Gwendolien of ga jij het zelf bekostigen i.p.v de belastingbetaler
 • Ian Vandenbossche

  2 maanden geleden
  Is er in Aarschot geen enkel openbaar gebouw, ziekenhuis, rusthuis waar die gast geïsoleerd kan opgevangen worden? Rutten is het prototype van de spilzieke politicus, zij moet het toch niet betalen.
 • Marc Engelbos

  2 maanden geleden
  Is dit de duutstalige Andreas die vroeger met een schotse kilt in het oude stadcentrum van Antwerpen rondhing?
 • phil smedts

  2 maanden geleden
  De Duitse overheid zal eens goed lachen als Rutten hen de faktuur van dat 3 sterren hotel stuurt. hoe naief kan een politicus toch zijn, of is het pure berekening om imagoschade te voorkomen, denkt ze echt dat de bevolking zo dom is om dat sprookje van haar te geloven ?
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. VS waarschuwen voor gevaren van loopband met deze harde video
  Play

  VS waarschu­wen voor gevaren van loopband met deze harde video

 2. Jongeren schudden brug heen en weer, maar dat is niet naar de zin van de andere honderden mensen
  Play

  Jongeren schudden brug heen en weer, maar dat is niet naar de zin van de andere honderden mensen