Alain Destexhe kondigt aan dat hij de Franstalige liberalen van de MR verlaat omdat hij die partij te links vindt.
Volledig scherm
Alain Destexhe kondigt aan dat hij de Franstalige liberalen van de MR verlaat omdat hij die partij te links vindt. © belga

Muiterij bij MR: Alain Destexhe stapt op en richt ‘Franstalige N-VA’ op

Het Brusselse parlementslid en senator Alain Destexhe zal zich voor de verkiezingen afscheuren van de MR. Dat zegt hij woensdag in een interview met de kranten La Libre en La DH. Hij richt zijn eigen partij op, die voorlopig "Liste Destexhe" heet. Het wordt "een soort Franstalige N-VA", maar "natuurlijk zonder het confederalisme".

14 reacties

 • Hugo Casteels

  2 jaar geleden
  de kracht van verandering, ook in Brussel en Wallonië.
 • marc castermans

  2 jaar geleden
  Eindelijk zou ik zeggen, spijtig dat de verkiezingen zo dichtbij zijn, want in Wallonië zijn er honderdduizenden die links en pseudo-rechts kotsbue zijn.
 • annie dupont

  2 jaar geleden
  een franstalige nva ? maw , afscheiding wallonie van vlaanderen , frans , confederalisme en brussel kolonialiseren .. immigratie ? meer vb dus ... maar voor hem is migratie het enige wat telt. denk dat hij weinig stemmen zal halen
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Een droom die waarheid wordt. Een Waal die wakker wordt. En als ge zoals ik ongeveer 8 jaar op een Brussels Nederlandstalig kabinet hebt gezeten (jaren ‘ 90), dan weet ge wat ge zegt.
 • Jozef Hendrickx

  2 jaar geleden
  Mijnheer Geens u bent blijkbaar voorstander van het eenpartij stelsel zodat we eigenlijk niet meer moeten gaan kiezen . Veronderstel dat u Rood of Groen stemt .
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel