Steven De Geynst.
Volledig scherm
Steven De Geynst. © BELGA

Muffinman vrijgesproken van diefstal uit GB-container

UpdateHet Gentse hof van beroep heeft de 51-jarige Steven De Geynst uit Temse vrijgesproken voor de diefstal van twee zakken met misbakken muffins uit een afvalcontainer aan een supermarkt. Het arrest stelt dat er geen bedrieglijk opzet was om diefstal te plegen, omdat de zaakvoerder van de supermarkt in het verleden wel toestemming had gegeven om producten uit de container te halen. Het hof oordeelt wel dat de muffins nog eigendom waren van de supermarkt.

 1. Ziekenhuizen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”
  PREMIUM
  7

  Ziekenhui­zen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”

  Het overlegcomité wilde het wel degelijk over versoepelingen hebben, maar al snel bleek dat die er niet in zaten. Oorzaak? Amper een paar uur voor de start van het Overlegcomité raakte bekend dat er gisteren alleen al 204 ziekenhuisopnames waren op één dag. Dat nieuws, in combinatie met een oprukkende Britse variant, lokale uitbraken en ziekenhuizen die nu al aan het opschalen zijn, maakten versoepelingen onmogelijk. Wel integendeel. Over het hele land moeten de ziekenhuizen overschakelen van fase 1a naar 1b.
 2. Handelsfederatie Comeos vindt vrijspraak muffinman slecht signaal

  Handelsfe­de­ra­tie Comeos vindt vrijspraak muffinman slecht signaal

  De federatie van de handel en diensten, Comeos, reageert ontgoocheld op het arrest van het Gentse hof van beroep dat Steven De Geynst vrijsprak voor de diefstal van twee zakken met misbakken muffins uit een afvalcontainer aan een supermarkt. "De man kon op geen enkel moment inschatten waarom voedseloverschotten in een container waren terechtgekomen. Toch bracht hij dat eten in omloop, blind voor de gevolgen van zijn acties", zegt Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Comeos.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"