Concreet wil MR dat een werkloze zijn uitkering verliest na twee jaar werkloosheid en twee weigeringen voor een opleiding naar een knelpuntberoep.
Volledig scherm
Concreet wil MR dat een werkloze zijn uitkering verliest na twee jaar werkloosheid en twee weigeringen voor een opleiding naar een knelpuntberoep. © Photo News

MR wil fiscale hervorming koppelen aan hervorming arbeidsmarkt: “Er zitten niet genoeg stimulansen in om te gaan werken en er zijn te veel werkloosheidsvallen”

“We kunnen niet onderhandelen over een fiscale hervorming indien er tegelijkertijd geen ambitieuze hervorming van de arbeidsmarkt komt.” Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaard op de website van de Franstalige liberalen, op een moment dat de begrotingsgesprekken stilaan van start gaan.

  1. Experts over hoe consumeren in tijden van inflatie: “Als dit lang duurt, worden we even pinnig als onze grootouders”
    PREMIUM

    Experts over hoe consumeren in tijden van inflatie: “Als dit lang duurt, worden we even pinnig als onze grootou­ders”

    Een brood van 3 euro. De kassa in de frituur print een rekening waarmee je vroeger biefstuk-friet at zonder zelf de afwas te moeten doen. In een boerengat voor een koffie betalen wat ze vroeger enkel in Knokke durfden te vragen. Je trekt grote ogen in tijden van inflatie. “Het choqueert hoe snel alles duurder wordt. Deze situatie kan van hele generaties op slag zuinige mensen maken.”