BELGA
Volledig scherm
© BELGA

MR wil breder privacykader voor corona-app

De MR-Kamerfractie zal het voorstel van resolutie van Ecolo-Groen over het privacykader voor de app in de strijd tegen het coronavirus niet steunen. Het voorstel krijgt wel al de steun van socialisten, Open Vld en CD&V, maar volgens MR biedt het kader onvoldoende garanties. 

6 reacties

 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  Lachwekkend dat zogezegd privacy-gedoe en hun tegenstanders..ondertussen bijna iedereen op FB, klantenkaart, GSM, bancontact, kredietkaart, APNR, reizen en ID laten scannen, bankverrichtingen per smartphone...Hoe dom kan men zijn...
 • Albert Viane

  2 jaar geleden
  Typisch Belgisch! Is de volksgezondheid niet het allerbelangrijkste? Na de crises kan je die app gemakkelijk weer van je smartphone verwijderen!
 • Veronica Voorhelst

  2 jaar geleden
  Ik heb liever dat ze met dat big brother gedoe wegblijven. Maar het maakt me niks uit: ik gebruik geen smart phone.
 • FRITS VERSTRAETEN

  2 jaar geleden
  Stop nu eens met ruzie maken en beslis om voor een AP voor heel België te gaan of moeten er weer tietallen ministers en werkgroepen hierover beslissen? Al deze politiekers en specialisten spelen met ons belastings geld en nog erger met onze gezondheid. Hier gaat België aan kapot en worden geen afdoende beslissingen genomen. Iedereen doet wat hij wilt zowel burgemeesters als provincie gouverneurs. Wanneer staat er eens een echte vent of vrouw op en zegt hoe het moet en zal gaan.
 • Juliette Nijs

  2 jaar geleden
  Men hoeft helemaal geen persoonlijke gegevens vrij te geven, als er nu is enkel gekeken wordt naar het unieke BT adres, en enkel hiervan een database wordt bijgehouden waar pakweg na 3 of 4 weken de gegevens uit verwijderd worden. Op zich weten google en apple toch al 100% waar iemand zich bevind en ze kennen dan ook nog is je identiteit. Maakt het dan nog zo veel verschil uit om te weten op hoeveel m afstand je juist was van iemand dat daar toch al in je buurt was?