Premier Charles Michel (MR).
Volledig scherm
Premier Charles Michel (MR). © BELGA

MR wil 250.000 extra jobs en nettoloon werkenden met meer dan 1.000 euro per jaar verhogen

De liberale MR van premier Charles Michel stelt voor om het nettoloon van mensen met een job stelselmatig te verhogen met minstens 1.000 euro per jaar. Een alleenstaande met twee kinderen zou zelfs bijna 1.700 euro extra moeten gaan verdienen. Dat zegt Michel vandaag in de Franstalige pers. De premier en partijvoorzitter wil ook 250.000 extra jobs creëren in vijf jaar tijd.

262 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  4 jaar geleden
  Ofwel verhoog je vooe iedereen ,ook pensioenen ofwel voor niemand ,maak gewoon de eerste 20000€ inkomen per persoon vrij van belasting,de mensen betalen al genoeg onrechtstreekse belastingen in vorm van taks en btw
 • ROBERT GERTS

  4 jaar geleden
  Jij hebt je ware aardje laten zien, lafaard!
 • spanhove kris

  4 jaar geleden
  En dat beloofd die net voor de verkiezingen???!!!
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  En de mensen op pensioen? Je ziet dat de verkiezingen naderen het is een opbod om ter meest liegen om aan stemmen te raken, hij gaat 1000 euro bijgeven en 5000 euro meer laten betalen we hebben dat kunnen ondervinden hoe die kerel dat doet.
 • Karel Tichmann

  4 jaar geleden
  Ian Vandenbossche: "Wanneer krijgen die eindelijk een eerlijk pensioen"? Nooit van ze leven, want de overheid is niet je vriend, nooit geweest.
 1. Groen presenteert negen topprioriteiten en wil werk maken van een vermogensregister

  Groen presen­teert negen toppriori­tei­ten en wil werk maken van een vermogens­re­gis­ter

  Groen heeft vandaag haar negen topprioriteiten voor de nakende federale en Vlaamse verkiezingen voorgesteld in Mechelen. De partij wil onder meer een pak extra leerkrachten, meer middelen voor zorg op maat, een hoger nettoloon voor de lage en middeninkomens, hogere uitkeringen en pensioenen, een omslag naar een klimaatneutrale samenleving en meer investeringen in openbaar vervoer. Om dat te betalen, kijkt Groen onder meer naar een bijdrage van de grootste vermogens en haalt de partij dan ook het vermogensregister van onder het stof.