MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © Johan Martens

MR-voorzitter Bouchez: “Wij zijn bezig KMO’s af te knallen, terwijl internationale belastingontduiking aan alles ontsnapt”

Georges-Louis Bouchez heeft donderdag de voorstellen van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de strijd tegen fiscale fraude afgeschoten. In een interview op radiozender Bel RTL waarschuwde Bouchez, voorzitter van regeringspartij MR, verder ook voor een fiscus die vergelijkbaar is aan de Stasi, de inlichtingendienst van de voormalige communistische Duitse Democratische Republiek.

  1. Fouten in vooraf ingevulde belastingaangifte dreigen gepensioneerd echtpaar bijna 4.000 euro te kosten: fiscalist vertelt wat je zéker moet controleren
    PREMIUM

    Fouten in vooraf ingevulde belasting­aan­gif­te dreigen gepensio­neerd echtpaar bijna 4.000 euro te kosten: fiscalist vertelt wat je zéker moet controle­ren

    Een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) wordt steeds populairder, en 4 op de 10 Belgen maakt er al gebruik van. Logisch, want op zich is zo’n vooraf ingevuld formulier erg makkelijk en je gaat er allicht van uit dat de fiscus wel over de juiste gegevens beschikt. Maar fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet waarschuwt om zo’n VVA niet zomaar te aanvaarden en alles eerst goed te controleren. “Elk jaar opnieuw ontdekken we meerdere fouten, die de belastingplichten een pak geld kunnen kosten.”