Marie-Christine Marghem en Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Marie-Christine Marghem en Georges-Louis Bouchez. © BELGA

MR-voorzitter Bouchez sluit wisselmeerderheid rond kernuitstap uit: “Niet mijn manier van werken”

MR-Kamerlid Marie-Christine Marghem heeft haar wetsvoorstel om de kernuitstap na 2025 terug te draaien mee laten ondertekenen door oppositiepartijen N-VA en DéFI. Het politieke manoeuvre zet de Vivaldi-regering nog maar eens onder druk. Groen vindt de zet van MR alvast “onverantwoord”. Partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez ontkent dat er een wisselmeerderheid komt.

133 reacties

 • Emiel Van Roost

  1 dag geleden
  Bouchez is een ultra belg, en heeft een vlaamse allergie, dat is de reden waarom hij geen wisselmeerderheid wil.
 • jos duriau

  2 dagen geleden
  Iedereen weet dat de nieuwe kerncentrales de enige oplossing zijn om onafhankelijk te zijn , enkel onze 60 ministers en talloze regeringen weten het niet . Leven allemaal in een ivoren toren.
 • Saskia Canniere

  2 dagen geleden
  Wie in Vlaanderen GL Bouchez en bij uitbreiding MR, zo heel erg betrouwbaar vindt, denkt beter nog eens na volgens mij. Ondertussen is Marghem bij wijze van spreken "teruggefloten" door GLB en haar voorstel geklasseerd. Komt niet ter stemming in de Kamer. Dit gaat gewoon over een machtsstijd tussen GLB en Decroo: GLB toont zo wie de echte baas is binnen de liberale "familie".
 • Pat Debal

  2 dagen geleden
  Vertrouw beide partijen niet MR en N-VA en N-VA zoek een partner voor 2024 loop er niet in
 • Ludo Van Uffelen

  2 dagen geleden
  Waar is de tijd dat onze kerncetrales zoveel electriciteit produceerden dat wij bij nacht onze snelwegen konden verlichten zo dat ze gezien werden van op de maan. Vergelijk eens het aantal doden in het verkeer met het aantal doden door kernenergie.