PS-voorzitter Paul Magnette en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

MR-voorzitter Bouchez: “PS wil misschien wel de siëstapartij worden, maar Franstaligen beledigen is onaanvaardbaar”

“PS wil misschien wel de siëstapartij worden, maar Franstaligen beledigen is onaanvaardbaar”, zo reageert MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette over Vlamingen en Walen. Volgens Bouchez heeft Magnette met zijn verklaringen “de verkiezingscampagne van Bart De Wever gelanceerd”.

59 reacties

 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Mijnheer Maebe,er zijn ambtenaren die reeds op 55 a 56 met pensioen gaan,de werkdruk ligt een pak hoger in de privé of ze zijn bankroet wat niet kan federaal of gewestelijk.Er zijn veel mensen in de privé die voltijds werken onder de 2000 euro.Niet dromen!
 • nicky vandee

  1 maand geleden
  Liever Magnette dan open vld of groen
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  Het businessmodel c.q. de bestaansreden van links is gebaseerd op een bevolking en bedrijfsleven die steeds afhankelijker (liefst volledig) worden van de overheid. Het beste middel daartoe is maximale verarming. Dit kan bijvb heel makkelijk en aanlokkelijk door voor te houden dat je niet hoeft te werken. Ergens ge-administreerd zijn dat je bestaat, is voldoende om een overheidsinkomen te krijgen. De praktijk in Wallonie sinds 50 jaar.
 • Martin Maebe

  1 maand geleden
  Veel schijnen te vergeten dat ambtenaren gedurende hun carrière 40 tot 45 jaar aan een wezenlijk lager loon werkten in vergelijking met andere arbeiders. In ruil kwam daarom een hoger pensioentje ter compensatie, als met geluk heeft die pensioenleeftijd te behalen natuurlijk... Nu gaan ze het pensioentje van die ambtenaren aanpakken. Hallucinant!
 • Jean-Marie Gijsen

  1 maand geleden
  Oh, alleen de Walen zijn geschoffeerd ? En de Vlamingen die Wallonië in stand houden, niet ?
 1. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Walen genieten graag van het leven. Is dat zo verkeerd?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Walen genieten graag van het leven. Is dat zo verkeerd?”

  “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”
 2. De moordzaak zonder lichaam. ‘Brutus’ blijft doodstil na emotioneel pleidooi van familie van Jelle (27): “Hij weet alles maar zwijgt”
  PREMIUM

  De moordzaak zonder lichaam. ‘Brutus’ blijft doodstil na emotioneel pleidooi van familie van Jelle (27): “Hij weet alles maar zwijgt”

  De familie van Jelle Leemans (27) hoopt in de rechtbank van Breda op één ding: antwoorden. Er is geen lichaam in deze moordzaak, geen duidelijkheid over wat Jelle overkomen is. Al zijn er wel die bloed- en DNA-sporen. De moordverdachte Eduard ‘Brutus’ F. (51) hield bijna tien jaar lang de lippen stijf op elkaar. Nu kreeg hij de kans om te spreken. “Zwijgrecht, hoe kan zoiets bestaan?”, klonk het emotioneel pleidooi van Jelles moeder. “Waar is onze zoon?”