MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © EPA

MR voor verplicht Nederlands op Franstalige scholen en federale kieskring die premier levert

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is voorstander van verplichte lessen Nederlands in de Franstalige scholen. Dat heeft hij verklaard in een gesprek met de federalistische beweging B Plus. Bouchez pleitte er ook voor een federale kieskring waarbinnen ook de eerste minister zou worden gekozen.

38 reacties

 • Jean-pierre Thierens

  1 maand geleden
  Leer het dan . Zoals het spreekwoord zegt ,je bent er nooit te oud voor .
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Dat hij geen Nederlands spreekt is de schuld van het schoolsysteem in Wallonië volgens hem. Er zijn veel mensen die een taal spreken die ze niet op een school geleerd hebben. Als je iets niet kan ligt het eerder aan jezelf.
 • Ibrahim El oueryaghely

  1 maand geleden
  Laten we eerst beginnen met; spreken jullie allemaal frans vooralleer jullie kritiek geven. In Wallonië spreken ze nu eenmaal Frans, niks shockerends. We zijn inderdaad in België en zouden allemaal Nederlands, Frans en Duits moeten kunnen spreken maar dat is niet zo. In Vlaanderen spreken we vlaams, in Brussel Nederlands en Frans en Wallonië Frans. Duits wordt nauwelijks nog gesproken tenzij aan de grens met G.H Luxemburg. Bouchez is nu eenmaal de volksvertegenwoordiger van Wallonië
 • Chris Dezitter

  1 maand geleden
  2022 en nu nog maar Nederlands verplichten in Franstalig onderwijs? Hoe veel decennia moest dit al niet eerder gebeurt zijn, jongens toch.
 • paul vdkerckhove

  1 maand geleden
  Bouchez volgt zelf lessen Nederlands omdat ie zo gauw mogelijk premier wil worden .
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Geen prikletsels of vergiftiging gevonden na ‘needle spiking’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insectenbeet komen”
  Mechelen

  Geen priklet­sels of vergifti­ging gevonden na ‘needle spi­king’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insecten­beet komen”

  Het deskundigenonderzoek dat het parket van Antwerpen had ingesteld naar aanleiding van een ‘needle spiking’ incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk heeft geen sporen van effectieve vergiftiging aan het licht gebracht. De aangetroffen priksporen waarvan kort na de wedstrijd sprake, kunnen volgens deskundigen ook een andere oorzaak hebben. Het onderzoek wordt nu verdergezet.