Annelies Verlinden (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Annelies Verlinden (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken. © AFP

MR scherp na arrestaties mogelijke terreuraanslag: “Als er ooit probleem is, is het de schuld van ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moet haar verantwoordelijkheid nemen. Dat zegt MR-Kamerlid Denis Ducarme, nadat de politie acht mensen heeft opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Hij pleit voor extra manschappen bij de antiterrorismedienst.

54 reacties

 • J. Platsteen

  2 maanden geleden
  Richt terug Brigade Rijkswacht op. Met onafhankelijk commando. Geen inmenging van buitenaf. Alleen minister van staatsveiligheid (nieuw) kan tussenkomen. Daarin 1Bn terrorisme bestrijding met absolute zelfstandigheid. Carte blanche. Gebruik van alle middelen toegelaten. 1Bn Binnenlandse ordehandhaving om in te zetten bij rellen, blokkades bedrijven en wegen, plunderingen enz. Bevelvoering onafhankelijk + minister van staatsveiligheid en minister binnenlandse zaken. Geen andere inmenging.
 • birgit van de velde

  2 maanden geleden
  In blabla zijn jullie goed hé. Maar over als het op doen en durven aankomt
 • Freddie Lamers

  2 maanden geleden
  Hop, nog maar wat extra personeel. Eerst een land scheppen waar het voor de criminelen welig tieren is, en dan na wat schermutselingen weer aan symptoombestrijding doen. Fout. Slappe politici hebben het zover laten komen door het beleid dat ze zelf uitvaardigen.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Vorige keer pakten ze er ook op, en de week erna was het Zaventem en Maalbeek. Ik zou niet in haar pradas willen staan als dat opnieuw gebeurt
 • maria lucia vandenborre

  2 maanden geleden
  Niks aan de hand zegt ze!