Vicepremier David Clarinval (MR)
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier David Clarinval (MR) © BELGA

MR komt met eigen voorstel voor wie geen sociaal tarief heeft: “Goedkoper ‘basispakket’ voor iedereen. Zonder onderscheid”

Dat PS-voorzitter Paul Magnette een verlaagd energietarief wil voor 60% van de bevolking, stoot meteen op verzet van de MR. Volgens vicepremier David Clarinval (MR) is dat ook moeilijk te regelen. Hij pleit ervoor om iedereen een bepaald aantal kilowattuur aan een basistarief te geven.

85 reacties

 • Dany Voorspoels

  1 maand geleden
  Iedereen een basispakket elektriciteit / verwarming (ongeacht hoe men verwarmt) en dit tot een bepaald bedrag dan men brutto verdient. Vanaf een bepaald bedrag dat men maandelijks een inkomen heeft niet, eronder wel. Nu krijgt de bevolking die elektrisch verwarmt niets.
 • lars vandenberge

  3 maanden geleden
  Per (eerste) woning zou ik zeggen. Waarom per persoon?
 • armand verschueren

  3 maanden geleden
  Één basispakket per teller is het eerlijkste voor iedereen. Eenvoudig om toe te kennen en af terekenen. Per ersoon word alles weer uit zijn contest gehaald en gaan die die het niet echt nodig hebben et het meeste lopen
 • francis vanoverschelde

  3 maanden geleden
  Zoals vroeger. Water 15 cube gratis per inwoner Met gas kan dat ook Elektric ook
 • Pascal Tahon

  3 maanden geleden
  Basispakket per gezinslid. Dit wil zeggen dat alleenstaanden terug benadeeld worden. Een woning verwarmen als alleenstaande of voor gezin bestaande uit meerdere personen...
 1. Burgemeesters van kleine gemeenten gaan strijd aan tegen verplichte gemeentefusies: “Partijen moeten kleur bekennen”
  62

  Burgemees­ters van kleine gemeenten gaan strijd aan tegen verplichte gemeentefu­sies: “Partijen moeten kleur bekennen”

  Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans (Dorpspartij) wil met een burgemeestersfront een tegenoffensief inzetten tegen verplichte gemeentefusies. “Het is hoog tijd dat alle Vlaamse partijen eens kleur moeten bekennen tegen de Vlaamse verkiezingen in mei 2024, zodat de kiezer dan tenminste duidelijk op voorhand weet welke partij al dan niet hun dorp wil afschaffen”, aldus Reekmans in een persbericht.
 2. DE GROTE PEILING. Premier De Croo tuimelt uit top 3 populairste politicus: “Het is een moeilijke tijd om te regeren”
  Play

  DE GROTE PEILING. Premier De Croo tuimelt uit top 3 populair­ste politicus: “Het is een moeilijke tijd om te regeren”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt niet dat hij zich moet “laten afleiden” door peilingen. Dat hij in De Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ niet meer in de top 3 van populairste politicus van Vlaanderen staat, wijt hij aan “het moeilijke moment om te regeren”. Dat zei De Croo in VTM NIEUWS.