Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © BELGA

MR fel voor coalitiepartner Vandenbroucke: “Zijn gebrek aan respect voor de handelaars is onaanvaardbaar”

Na oppositiepartij N-VA heeft nu ook coalitiegenoot MR felle kritiek op de uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a), waarin hij zegt dat het sluiten van de winkels vooral voor een psychologisch schokeffect moest zorgen. De Franstalige liberalen spreken bij monde van Kamerlid Denis Ducarme over “een gebrek aan respect voor de handelaars” en vragen dat de minister zich zou verantwoorden. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez laat zich - onrechtstreeks - kritisch uit.

136 reacties

 • roger hochsteyn

  2 maanden geleden
   Door wie ging alles open waardoor de cyfers omhoog schoten en een tweede golf het gevolg was, juiist, regering wylmes, met 7 blauwe ministersDoor wie werden nu de strengen maatregelen genomen, juist, de vergruisde Vandenbroecke en  de zie nu de cyfers dalen , ondanks de vele slimme egoisten die ze aan hun laars lappen
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  De talrijke besmettingen die veroorzaakt worden door mensen die terugkomen uit besmette gebieden zonder enige vorm van medische controle, zorgen m.i. voor een veel groter schokeffect. Maar dat durft deze regering niet te verbieden! 
 • Eric Van Haecht

  2 maanden geleden
  een verkeerd woord en NVA is daar , ze zou beter in eigen boezem kijken  met Jambon en zijne brand of toch niet?een was duidelijk als er over iedere zaak uitvoerig moet gekeken worden of veilig en open of dan was België nu volledig besmet, dus iedereen wil duidelijkheid en verstaanbaarheid  dit is duidelijk? bij de cijfers moest drastische maatregels, dus in de volksmond we leggen er de blok op , resultaat cijfers zakken , De NVA  doet het zeker niet beter met  versprekingen  
 • Kris Leynen

  2 maanden geleden
  Dit is de reden waarom de covid barometer er niet is gekomen. Nu hoeft de regering geen rekening te houden met de wetenschap en kunnen ze doen wat ze willen. 
 • Paulette Desmarets

  2 maanden geleden
  Ik wil Frank Van Den Broecke niet te veel aanvallen omwille van een foute communicatie. Hij stond niet alleen achter de sluiting van de winkels. Maar het is tekenend voor zij die beslissen het niet veel uitmaakt of winkels die geen gevaar betekenen zomaar eventjes te sluiten. Net zoals eventjes verplichten mondmaskers in openlucht, omdat het veiliger overkomt, niet omdat het veel helpt.  Het is een signaal!?? Toch kunnen er nog feestjes doorgang vinden!
 1. Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

  Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

  "Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa." Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Francken geeft toe dat hij een politieke verantwoordelijkheid draagt, maar ontkent met klem dat hij het parlement om de tuin heeft geleid. “Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld”, benadrukt hij in een interview op Radio 1.
 2. Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn
  PREMIUM

  Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn

  België heeft miljoenen euro's betaald voor een Covid-geneesmiddel dat mogelijk niet beter werkt dan een placebo. De WHO waarschuwde ons daarvoor, maar desondanks tekende minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) een peperdure deal. Het farmabedrijf verdiende in één klap 4,27 miljoen euro. Waarom negeerde de minister het wetenschappelijke advies? En kunnen we ons geld nog recupereren?
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter