Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © BELGA

MR fel voor coalitiepartner Vandenbroucke: “Zijn gebrek aan respect voor de handelaars is onaanvaardbaar”

Na oppositiepartij N-VA heeft nu ook coalitiegenoot MR felle kritiek op de uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a), waarin hij zegt dat het sluiten van de winkels vooral voor een psychologisch schokeffect moest zorgen. De Franstalige liberalen spreken bij monde van Kamerlid Denis Ducarme over “een gebrek aan respect voor de handelaars” en vragen dat de minister zich zou verantwoorden. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez laat zich - onrechtstreeks - kritisch uit.

136 reacties

 • Roger Hochsteyn

  2 jaar geleden
   Door wie ging alles open waardoor de cyfers omhoog schoten en een tweede golf het gevolg was, juiist, regering wylmes, met 7 blauwe ministersDoor wie werden nu de strengen maatregelen genomen, juist, de vergruisde Vandenbroecke en  de zie nu de cyfers dalen , ondanks de vele slimme egoisten die ze aan hun laars lappen
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  De talrijke besmettingen die veroorzaakt worden door mensen die terugkomen uit besmette gebieden zonder enige vorm van medische controle, zorgen m.i. voor een veel groter schokeffect. Maar dat durft deze regering niet te verbieden! 
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  een verkeerd woord en NVA is daar , ze zou beter in eigen boezem kijken  met Jambon en zijne brand of toch niet?een was duidelijk als er over iedere zaak uitvoerig moet gekeken worden of veilig en open of dan was België nu volledig besmet, dus iedereen wil duidelijkheid en verstaanbaarheid  dit is duidelijk? bij de cijfers moest drastische maatregels, dus in de volksmond we leggen er de blok op , resultaat cijfers zakken , De NVA  doet het zeker niet beter met  versprekingen  
 • Kris Leynen

  2 jaar geleden
  Dit is de reden waarom de covid barometer er niet is gekomen. Nu hoeft de regering geen rekening te houden met de wetenschap en kunnen ze doen wat ze willen. 
 • Paulette Desmarets

  2 jaar geleden
  Ik wil Frank Van Den Broecke niet te veel aanvallen omwille van een foute communicatie. Hij stond niet alleen achter de sluiting van de winkels. Maar het is tekenend voor zij die beslissen het niet veel uitmaakt of winkels die geen gevaar betekenen zomaar eventjes te sluiten. Net zoals eventjes verplichten mondmaskers in openlucht, omdat het veiliger overkomt, niet omdat het veel helpt.  Het is een signaal!?? Toch kunnen er nog feestjes doorgang vinden!
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbroucke: “Als je middenstanders te gronde wil richten, dan moet je het zo aanpakken”

  De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbrou­c­ke: “Als je middenstan­ders te gronde wil richten, dan moet je het zo aanpakken”

  Op 1 december mogen de niet-essentiële winkels weer de deuren openen nadat ze wekenlang gesloten waren. Maar de uitleg van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dat die sluiting er vooral is gekomen om een schokeffect te creëren, is bij de partijvoorzitter van N-VA, Bart De Wever, slecht gevallen. “Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus”, zo sneerde hij op Twitter.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn
  PREMIUM

  Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn

  België heeft miljoenen euro's betaald voor een Covid-geneesmiddel dat mogelijk niet beter werkt dan een placebo. De WHO waarschuwde ons daarvoor, maar desondanks tekende minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) een peperdure deal. Het farmabedrijf verdiende in één klap 4,27 miljoen euro. Waarom negeerde de minister het wetenschappelijke advies? En kunnen we ons geld nog recupereren?